{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaalukaotus : kuidas hoida kehakaalu peale 50. eluaastaid talveajal

  Foto : unsplash / Mara Ket Tuleb endale lihtsalt tunnistad...

 

Foto : unsplash / Mara Ket

Tuleb endale lihtsalt tunnistada seda tõsiasja ja leppida sellega, et vanusega keha muutub. Ainevahetus ei ole enam nii kiire, kui varem ning üleliigsetest kilodest on raskem vabaneda. Eriti talvisel perioodil. Lisaks sellele panevad hormoonid meid rohkem sööma, seaprae ja magusa söömine ei aita aga sugugi kehakaalu hoida. Aga ära muretse, kõik ei ole kadunud. Sa ei pea paksuks minema. 

Selleks, et mitte paksuks minna, ei pea sa ennast surnuks näljutama. Samuti ei ole sul vaja hommikust õhtuni spordisaalis rassida. 

Kogu talveaja jooksul söö piisavalt valku ning kahe seaprae vahel hapukapsaga katsu süüa hästi palju köögi- ja puuvilju. Valgud, köögi- ja puuviljad tagavad su kehale vajalikud toitained, mis aitavad sul lahti saada rasvast ning jääda terveks. 

Peale 50. eluaastaid pead sa hakkama palju vähem soola kasutama. Sest sool tekitab veelgi suuremat isu soolase toidu järele ja soodustab vedelikupeetust ning seega paratamatult kaalutõusu. 

 

 

Ja isegi, kui detsembrikuus on palju pühasid ees, siis pead sa piirama alkoholi tarbimist. Alkohol sisaldab liiga suures koguses suhkrut, mis muutub organismis ruttu rasvaks. 

Selle asemel joo palju vett, mida su organism vajab. Võta oma veepudel kaasa igale poole, kuhu sa lähed. Sest piisava vee joomine aitab organismil vabaneda mürkainetest ning parandab seedimist. 

Samuti võid sa kalorivaeseid suppe, mis aitavad organismi puhastada ja sisaldavad rohkelt vajalikke toitaineid. 

Samuti ei tohiks unustada piimatooteid, eriti kui osteoporoos ehk luude hõrenemine hakkab ohustama. 

Ja loomulikult oleks hea, kui sa kontrolliksid oma toiduportse. Sa peaksid sööma nüüd ainult seda, mida su keha vajab ja mitte seda, mille järele sul endal isu on. Kui sa sööd liiga palju, hakkab keha liigset toitu rasvaks varuma. 

 

 

Kui toitumine moodustab 80% heast eluviisist, siis ei maksa unustada ka ülejäänud 20% tähtsust. Peale 50. eluaastaid on su kehal raskem vabaneda sellest, mida sa tarbid. Seega selleks, et mitte paksuks minna, pead sa hakkama rohkem liikuma ja regulaarselt spordiga tegelema. 

Ja kui on tähtis, et sa tegeleksid spordiga, siis on ka tähtis, et sa leiaksid aega puhkamiseks. Leia endale sellist aega, mille ajal sa lihtsalt ei tee mitte midagi. 

Kui sa oled kogu aeg olnud selline aktiivse eluviisiga ja tegus, siis pead sa nüüd seda muutma ja rohkem puhkama. 

Ja nii lubad sa oma kehal taastuda pühade ajal ning energiat koguda, mis aitab sul kiiremini vabaneda kõikidest neist kaloritest, mida sa tarbid päeva jooksul.

Kommentaare ei ole