{ads}

HIDE

Viimased

latest

10 asja, millele sa pead mõtlema enne, kui annad andeks mehele, kes sind on petnud

  giphy Peale kuid või aastaid kestnud suhted on truudusemurdmine ehk siis petmine ikka sama valus teema. Sageli tuleb teade sellest ...

 

giphy
Peale kuid või aastaid kestnud suhted on truudusemurdmine ehk siis petmine ikka sama valus teema. Sageli tuleb teade sellest teisele osapoolele ootamatult ja loomulikult katkeb selle hetkega kogu usaldus nende omavahelises suhtes. Enamikel kordadest ei ole petjal olnud soovi oma suhet lõpetada ja ta soovib, et naine talle andestaks. Kuidas seda aga teha ja kas on üldse õige sellisel puhul anda teist võimalust?

Mida siis teha?

Esita endale järgmised 10 küsimust, kui sa tahad teada saada, kas sa peaksid oma mehele andestama.

1. Kas ta pettis ka oma eelnevaid naisi ? 

Isegi, kui võtta arvesse seda, et iga suhe on erinev, siis on tähtis teada, kas truudusetus on mehel harjumuseks või mitte. On ta ka enne oma partnereid petnud? Kui see nii peaks olema, siis on vähe tõenäoline, et ta ennast muudab. Ka siis, kui ta näeb sinu kannatusi.



2. Kas ta tunneb end süüdi ja näitab välja, et kahetseb? 

Kui ta on ütelnud, et ta sügavalt kahetseb ja sa näed seda tema olemusest, et ta ei tahtnud sulle haiget teha, siis siiras ja avameelne jutuajamine võib teil aidata leida ühist teed edasi. Kui mees aga ei näita välja, et ta kahetseb oma tegu, siis on üsna tõenäoline, et see ei jää tal viimaseks korraks. Sellisel puhul on parem lõpetada see suhe.

3. Kuidas ta sind pettis? 

Tänapäeval ei ole truudusetus ainult füüsiline akt, sest tehnoloogia arenguga on võimalik vahetada sõnumeid ja meile kuuda kaupa, mille ajal võivad tekkida tõelised tunded ilma füüsilise kontaktita. Seega on oluline arvesse võtta, millise truudusetusevormiga tegu on: sageli ei ole inimesel endal ka aimu, et üks asi võib teiseni viia.

4. Kuidas tema reageeriks, kui sa teda petaksid? 

Mõtle selle üle. Mida tema oleks teinud, kui sina oleksid teda petnud? Kas ta oleks sulle andestanud? See aitab sul saada natuke paremat ülevaadet ja näha selgemalt enne, kui sa midagi otsustad.



5. On sul piisavalt tahtmist ja kannatlikku meelt, et selle truudusetu mehega edasi elada? 

Kõrvalsuhte andestamine ei käi üleöö ja on väga pikk ja aeganõudev etapp. Sellega on oluline arvestada, sest suhte uuesti üles ehitamine nõuab palju mõlemapoolseid pingutusi, energiat ja kannatlikkust. Sa pead järele mõtlema, kas sa üldse oled selleks valmis ja kas sul üleüldse on selleks tahtmist.

6. Kas sa suudad üldse andestada? 

Eksimuse andestamine tundub üsna lihtne aga kui eksimine puudutab tundeid ja emotsioone, siis võib see olla väga pikk ja käänuline tee. Paljud naised otsustavad andestada oma elukaaslastele, et siis mõni kuu hiljem aru saada, et tegelikult nad ei suuda ju seda. Mõtle järele, kas sa oled selleks valmis?

7. Kas sa suudad teda ka edaspidi usaldada? 

Kui usaldust on kord rikutud, siis on raske seda üles ehitada uuesti. Sellepärast peab mõtlema sellele, et kas sa üldse suudad teda ühel päeval veel usaldada? Kui sa tõesti tahad anda teie suhtele teist võimalust, siis pead sa selleks valmis olema, vastasel korral pole sellel kõigel üldse mõtet.

8. Kas sul on veel natuke enesekindlust alles jäänud? 

Kahjuks puudutab mehe truudusetus ka enda egot ja tõmbab tugevalt enesekindlust maha. Naine hakkab tavaliselt ennast süüdistama selles, et mees mujale läks, et ta ei ole piisavalt ilus ja hea selleks. Küsimusi ilma vastuseta tekib veel palju. See aitab mõõta ka seda, kui palju sa kannatad ja kas sa üldse suudad ühel päeval leida tagasi oma eneseväärikuse jäädes sama inimese kõrvale.

9. Kas ta pingutab selleks, et sa talle andestaksid? 

See on üks kõige olulisem, mille pärast sa talle üldse andestada võiksid, sest kui mees üldse midagi ei tee selleks, et su andestust ära teenida, siis parem lõpeta see suhe temaga kohe. Kui ta ei pinguta, siis näitab see ainult seda, et sa teda ei huvita. Parem on lõpetada see suhe, mis toob sulle ainult kannatusi lisaks.

10. Kas ta väärib su andestust?

See on küll kõige viimane küsimus aga kõige tähtsam: kas su mees väärib su andestust? Ükski inimene pole täiuslik ja me kõik teeme vigu. Aga on ta seda tõesti väärt, et sa talle andestad? Kui sa vastad jaatavalt, siis peate te mõlemad kõvasti töötama oma suhte nimel ja alustama uue ja puhta lehe pealt. Kui see aga nii ei ole, siis ära investeeri sellesse suhtesse. 



Kommentaare ei ole