{ads}

HIDE

Viimased

latest

Halb harjumus, mis talvel paksuks teeb ja mille vastu on olemas lihtne lahendus

  Foto : unsplash / Giorgio Trovato Kaalutõus on seotud mitm...

 

Foto : unsplash / Giorgio Trovato

Kaalutõus on seotud mitme erineva teguriga, mille seas on toitumine, füüsiline aktiivsus ja eluviis. Talvisel perioodil teeb paksuks just üks halb harjumus, õnneks leidub selle vastu lahendus. 

Mida sa näed, kui sa peeglisse vaatad? Kas sa meeldid endale? Kui jah, siis on sul vedanud ja me kadestame sind. Need aga, kes leiavad, et neil on paar üleliigset kilo või kes tahavad hoiduda talvel paksuks minemisest, siis vaata, millisest harjumusest sa vabanema pead. 


Kui sa ei joo piisavalt vett, siis sa lähed paksuks

Veame kihla, et sa jälgid mingil määral, mida sa suhu pistad ja oled sportlik. Võib-olla isegi katsud sa piisavalt magada ja liigud palju iga päev. Aga sa unustad kõige tähtsama ja selleks on vee joomine. Aga kas sa teadsid, et kui sa ei joo piisavalt vett, siis lähed sa paksuks? 

 

 

Sellel on mitmed erinevad selgitused. Ühest küljest aitab vee joomine keha puhastada mürkainetest, jääkidest ja muust mittevajalikust. Iga kaalujälgimisprogramm soovitab juua palju vett. Lisaks sellele, kui su organismis pole piisavalt vett, siis langeb selle tõttu vererõhk. Aju saadab organismile signaali, mis hakkab otsima mujalt varusid ning kasutab selleks peamiselt just suhkrut. Selle tagajärjel tekib sul suurem söögiisu, olgugi, et tegelikult vajab su organism ainult vett. Mitmed erinevad uuringud on näidanud, et ülekaalulised ja paksud inimesed joovad igapäevaselt vähem vett, kui need, kelle kehakaal on normaalne.


Kui palju tuleb siis vett juua päevas? 

Tõenäoliselt oled sa teadlik sellest, et inimese keha koosneb 65% veest. Ja seda vett, mis väljub läbi uriini, väljaheidete, higistamise ja teiste kehavedelike (umbes 2 liitrit päevas), on vaja uuendada. Kui sa sa seda ei tee, siis muutub su organismi töö aeglasemaks, organitel tekib vedelikupuudus ja nende funktsioon halveneb ning pikemas perioodis ei pea keha lihtsalt nii vastu. 

Keskmiselt peaks täiskasvanud inimene jooma päevas 2,2 - 3 liitrit päevas. Kui võtta arvesse aga ka see vedeliku kogus, mille sa toidu kaudu saad, piisaks täiesti sellest, kui sa jood päevas 1,5 liitrit vett ehk siis 7 - 8 klaasi. Suvel palavaga joome me tavaliselt piisavalt aga talvisel perioodil läheb vee joomine sageli meelest ära. See aga teeb paksuks ja tekitab ülekaalu. Samuti võib see olla põhjuseks, miks su kehakaal kuidagi langeda ei taha.

Kui sa ikka üldse ei suuda paljast vett juua, siis joo vähemalt teed või söö rohkem köögiviljasuppi. 



Allikas : cosmopolitan. fr

Kommentaare ei ole