{ads}

HIDE

Viimased

latest

Tervis : 9 soovitust, kuidas turgutada oma organismi ning olla terve sellel sügisel

Foto :  unsplash / Jenny Hill    Sügis on kätte jõudnud ja k...

Foto :  unsplash / Jenny Hill

 

 Sügis on kätte jõudnud ja koos sellega on alanud ka sügis-talviste külmetushaiguste periood. Sügis on muidu küll ilus ja värvikirev ja oleks veelgi parem, kui sellega ei kaasneks paratamatud nohud ja köhad, mis kuidagi üle minna ei taha. Me arvame küll, et oleme tugeva tervisega aga tegelikult vajab immuunsussüsteem natuke turgutamist selleks, et haigustele vastu panna. Selleks, et mitte haigeks jääda, tuleb oma tervist toetada. Ja selle jaoks ei ole midagi paremat tavalistest looduslikest ravivõimalustest. 

 

Mida sa oma tervise jaoks ise ära teha saad? 

Kõik need, kes tahavad sügis-talvisel hooajal terved olla, peaksid kindlasti vitamiine lisaks võtma. Väike vitamiinikuur võib teha imesid ja aitab sul terveks jääda. Kui suvel saad sa D vitamiini päikesest, siis sügisel pead sa rohkem kala sööma või siis julgemad võivad proovida tursamaksaõli. Ka ei maksa unustada magneesiumi igapäevaselt võtta sügisel. See on hea võimalus, et osta endale tahvel musta šokolaadi ning peotäis mandleid. Samuti ei maksa unustada puuvilju, mis on tervisele kasulikud. Tsitruselised, punased marjad ja kiivi on täis kasulikku C vitamiini, mida sa vajad selleks, et terve olla ja terveks jääda. Ka värsked rohelised köögiviljad toetavad su tervist. Ja lõpuks ei maksa ka ära unustada probiootikume. Tegemist on kasulike bakteritega, mis toetavad soolefloorat. Probiootikume leidub peamiselt kääritatud toiduainetest (hapukapsas).

 

 

 

Väikesed nipid tervise heaks

Kui vitamiinikuur on hädavajalik, siis ka teised nipid aitavad sul terveks jääda. Näiteks ei tohi sa unustada puhata. Sest väsimus ja kurnatus nõrgendavad ka immuunsust. Sellepärast on tähtis korralikult magada, et mitte oma tervist ohtu panna. Selleks, et heas vormis olla, tuleb ka olla füüsiliselt aktiivne. Ära unusta kõndida iga päev pool tundi kuni tund aega selleks, et stimuleerida oma immuunsust. Kui sa armastad palju kohvi juua, siis sügis-talvisel perioodil joo rohkem ravimtaimeteed. Liiga suures koguses võib kohvi joomine tekitada uneprobleeme. Ja veel üks hea nipp, mis võib tunduda natuke ebaharilik aga mida kasutatakse hiina traditsioonilises meditsiinis: ärata oma neerupealsed üles. Hiina meditsiinis on neerupealsed energiapesad. Selle jaoks tuleb sul igal hommikul teha harjutusi: seisa püsti, jalad puusade laiuselt, põlved natuke painutatud, hinga sisse kallutades end ettepoole ning blokeeri hingamine mõneks hetkeks.


Kommentaare ei ole