{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mida sa tegema pead, et mitte haigeks jääda (see puudutab sind ka)

  Foto : unsplash /Towfiqu barbhuiya Selleks, et mitte haige...

 

Foto : unsplash /Towfiqu barbhuiya

Selleks, et mitte haigestuda ja nakatumisohtu vältida, tuleb tähelepanu pöörata ka oma hügieenile. 

Alustame esimesest punktist. Kui tihti sina oma külmutuskappi pesed? Võttes arvesse, et külmutuskapis on kõik su värsked toiduakaubad, pead sa oma külmikut puhastama võimalikult tihti, et takistada igasugustel mikroobidel ja bakteritel levida. Kõige parem oleks, kui sa puhastaksid oma külmutuskappi vähemalt 2 korda kuus äädikaveega. 

Teine halb harjumus on tõmmata tualettruumis vett, ilma WC poti kaant alla laskmata. See on äärmiselt ebahügieeniline, sest nii pritsib vesi kõik WC-potis olevad mikroobid mööda tualettruumi ja prilllauale laiali. Ning sellega koos tõuseb haigeks jäämise risk 30% võrra. 

 

 

Kolmas asi, mis on väga ebahügieeniline, on taldrikualuste ja lauamattide kasutamine, sest tegemist on tõeliste bakterite pesadega. Võid endale ette kujutada, kuidas restoranides nendega lugu on. Lauamatid võivad sisaldada isegi väljaheidete jälgi, kujuta nüüd ette, kui sa paned noa ja kahvli sinna peale. Üks inimene kahest ei pese käsi peale WC-s käimist... 

Mis puutub vannituppa, siis vaata, kus sa oma hambaharju hoiad. Enne, kui paned hambaharja peale kasutamist topsi tagasi, kuivata see ära, sest selle topsi põhi ei ole alati puhas. Ja kui hambahari on veel niiske, hakkavad bakterid levima. Veelgi parem, kui sa puhastad hambaharja suuloputusvedelikus, seejärel kuivatad taskurätikuga ning paned oma hambaharja seejärel mõnda kuiva kohta, näiteks sahtlisse.

Kommentaare ei ole