{ads}

HIDE

Viimased

latest

Teaduslike uuringute järgi selgub, et intelligentsetel inimestel on tavaliselt vähem sõpru

  Foto : unsplash / Elisa Calvet B. Seda, kui sul on vähem s...

 

Foto : unsplash / Elisa Calvet B.

Seda, kui sul on vähem sõpru, ei peeta just väga intelligentseks, vastupidi. See, kui sul on väike aga kindel sõpradering, muudab sind nagu imelikuks teiste silmis. Nagu sõltuks see sinust ja nagu sina ei tahaks teistega läbi käia. Aga kus peitub tõde? Kas tõesti see, kui sul on vähem sõpru, tähendab seda, et sa oled imelik. Mõned inimesed arvavad aga, et intelligentsetel inimestel on vähem sõpru.

Selline avastus puudutas paljusid meie seast, teisi pani see aga imestunud silmi avama. Üks teaduslik uurimistöö nimelt selgitas välja, et intelligentsetel inimestel on tavaliselt vähem sõpru, kuna nad tegutsevad teistmoodi, kui teised inimesed. 

Tegelikult on aga nii, et suure intelligentsustasemega inimesed ei vaja nii suurt läbikäimist teistega, et tunda ennast hästi. 

Madalama intelligentsustasemega inimesed aga tundsid suuremat vajadust suhtlemise järele ning soovi veeta rohkem aega teistega koos. See aga tõestab, et intelligentsed inimesed ei uju niiöelda üldise vooluga kaasa. Nad ei tegutse vastavalt sellele, mida laiem üldsus peab normaalseks. Ja nad on õnnelikud ilma, et peaksid end ümbritsema paljude inimestega.

 

 

Sellest uuringutööst võtsid osa 15 000 inimest, kelle vanuseegrupp oli 18 - 28. aastat. Tegemist oli seega pigem nooremate inimestega, kellel on suurem vajadus omavahelise suhtlemise järele. Hoolimata sellest selgus, et kõrgema intelligentsustasemega inimesed ei tundnud ennast väga hästi olles teistega koos. Uute tutvuste tegemine ning teiste inimestega koos olemine ei valmistanud neile nii palju rahulolu nagu oleks võinud arvata.

Paljude inimeste probleemiks on üksindus ja emotsionaalne sõltuvus. Meid ei ole kasvatatud eraldi elama, vastupidi. Inimene on sotsiaalne olend, kellel on võime hinnata teiste seltskonda ja selle tõttu on meil sageli tunne, et me vajame teisi enda ümber. Mis toimub aga siis, kui inimene suudab ka üksi olla õnnelik? 

Uuringutöö näitas, et intelligentsed inimesed olid palju rahulolevamad, veetes oma aega üksi. See ei tähenda sugugi seda, et nad eemaldusid ülejäänud maailmast, sest nad suhtlesid ikka teiste inimestega aga eelistasid läbi käia üksnes lähedaste ja heade tuttavatega. 

 

 

Intelligentsed inimesed võivad oma sõpru ühe käe sõrmede peal kokku lugeda. Kui neil peaks tekkima oma sõpradega probleem, siis võivad need inimesed oma eluga ka ilma nende sõpradeta edasi minna ilma ainsagi probleemita. Mitte kunagi ei sõltu nad aga teistest inimestest.

Nad on tavaliselt iseseisvad ja oskavad hinnata üksi olemist, mis paljude jaoks mõistmatuna näib. Nad saavad oma raskuste ja probleemidega ise hakkama ega oota kellegi abi. Nad on enesekindlad inimesed.

Teine üllatav fakt on aga see, mis selgus samuti läbi selle uurimistöö, et kõrge intelligentsustasemega naistel ei ole tavaliselt lapsi või sünnitavad nad alles kõrges vanuses. See on ka loogiline, sest tavaliselt valivad sellised naised oma elus õpingud ja seejärel karjääri ning mõtlevad alles hiljem pere loomise peale. 

Kommentaare ei ole