{ads}

HIDE

Viimased

latest

10 vürtsi, mis on väga tõhusad rasvapõletajad

  Foto : unsplash / Marion Botella Maitseaineid on meil kõig...

 

Foto : unsplash / Marion Botella

Maitseaineid on meil kõigil köögis olemas. Ja kasulikud on nad ka tervisele. Näiteks kas sa teadsid, et vürtside abil on võimalik saledaks saada. 

Toitumisnõustajad on arvamusel, et maitsetaimed ja -ained aitavad suurel määral kaasa liigsetest kilodest vabanemise juures. Paljud vürtsid sisaldavad aktiivseid ühendeid, mis mõjutavad ainevahetust, parandades seeläbi seedimist ning aidates kaasa rasvade kiiremale põletamisele. 

Kurkum

Kurkum on tervisele mitmel erineval moel kasulik, kuna kurkum sisaldab rohkelt beeta-karoteeni, vitamiine, kurkumiini ja polüfenoole, mis aitavad ainevahetust kiirendada ja rasva põletada. 

Kardemoon

Kardemoon on tõeline looduslik rasvapõletaja, mis parandab seedimist. Selle jaoks pole midagi paremat, kui teha taimetee ja lisada selle sisse paar kardemonitera.  

Nelgiterad

Mõned vürtsid vähendavad söögiisu ja nii toimib vähemalt nelk. Kui kõht läheb tühjaks keset päeva, siis närvi nelgiterasid, millel on tuimestav toime ning mis võtab kohe söögiisu vähemaks. 

 

 

Apteegitilli seemned

Sisaldavad rohkelt kaaliumi ning kaltsiumi ja annavad energiat. Apteegitilli seemned soodustavad seedimist ning tekitavad täiskõhutunde. 

Kaneel

Kaneelist on juba ammu räägitud imesid, kindlasti peaks kaalu langetamisel sööma kaneeli, millel on rasva põletav toime. 

Must pipar

Must pipar parandab seedimist ning on rasva põletava toimega. 

Ingver

Ingver turgutab ainevahetust ning parandab seedimist. Lisaks aitab ta rasvu põletada reguleerides insuliini tootmist. (insuliin on hormoon, mida toodab kõhunääre ning mis aitab suhkrul rakkudesse pääseda). 

Köömned

Köömned võtavad söögiisu ära. Ning toimivad rasva põletavalt, turgutavad ainevahetust ning aitavad kaalust alla saada.

Tšillipipar

Tšillipipar sisaldab kapsaitsiini, mis toimib rasvapõletajana. Tšillipipart tuleks aga mõõdukalt kasutada, alati väikeses koguses.  






Kommentaare ei ole