{ads}

HIDE

Viimased

latest

Tänapäeva suhteprobleemid

Foto : unsplash / Priscilla Du Preez   Õige inimese leidmine...

Foto : unsplash / Priscilla Du Preez

 

Õige inimese leidmine ei ole kunagi lihtne olnud, tänapäeva inimeste jaoks on tegemist veelgi keerulisema probleemiga, sest me otsime seda õiget inimest, kes teeks meid õnnelikuks, vastaks meie ootustele ja ei valmistaks pettumust. Tänu tehnoloogia arengule on tegelikult kõik muutunud palju keerulisemaks.

 

Milliseid suhteprobleeme tuleb tänapäeval kõige rohkem ette?


1. Ollakse pidevalt teineteisega koos

Liigne koos olemine ei tähenda sama, kui sa sead kellegi oma elu keskpunkti ning unustad omaenda vajadused. 

Kui üks teist pidevalt teisele sõnumeid saadab ja helistab ega jäta üldse oma kaaslasele hingamisruumi, võib see lämmatavaks muutuda ja suhte üldse ära rikkuda. Üldiselt oleks hea jätta natuke rohkem isiklikku ruumi elukaaslasele, kui teine inimene hakkab sind ilma põhjuseta ärritama ning sul on temaga igav.

 

2. Sõnumite saatmine ning nende tähenduse otsimine

On asju, mis ei muutu: kõige olulisema info saame me läbi mitteverbaalse suhtlemise, hääletooni ja kehakeele. Aga tänu nutitelefonidele veedavad inimesed meeletult aega selleks, et sõnumitest välja lugeda teise inimese tegelikku sõnade mõtet  (näide: tema kirjutab: "Õhtul käin poest läbi, praegu ei viitsi seletada." , temake mõistab: "Ta ei armasta mind enam. Ma ei huvita teda. Tal on keegi teine."). Ja me otsime seda mõtet läbi smailide või ühesilbiliste vastuste.

Kui tuleb aga tõsistest teemadest rääkida, siis tekitavad tekstisõnumid veelgi suuremat segadust, sest me tõlgendame neid alati valesti. Tegelikult tuleks neist asjadest rääkida ainult läbi telefoni või veelgi parem: silmast silma.


3. Kartus, et sa ei ole leidnud "õiget" inimest

Erinevad tutvusmislehed muudavad selle veel raskemaks, sest valik on nii suur ja kõik potentsiaalsed ja veelgi paremad partnerid on ju igal hetkel saadaval. Ja siis tekibki kahtlus, et kas sa ikka oled õige inimese leidnud või sa eksisid. Ja siis mõtled sa, et äkki on parem siis edasi seda õiget inimest otsida. 

 

 


4. Hirm otsuste vastuvõtmise ees

Kellelegi ei meeldi tõsised vestlused. Selle asemel, et vastutada aga oma tegude eest, katsume me leida kergemat pääseteed. 

Tänapäeva inimesed tunnevad end täiesti abituna tõsiste probleemide ees ka siis, kui on vaja vastu võtta mõni väga oluline otsus, mis nende suhet puudutab.


5. Lastakse lähedastel sekkuda

Kui tekib probleeme otsuste vastuvõtmisega, siis otsitakse abi lähedastelt inimestelt. Ja seega võtavad ka lähedased osa sinu suhtest ning neil on omakorda sõnaõigus.

Tegelikult ei saa ei sinu lähedased ega sinu sõbrad tunda sinu elukaaslast kunagi nii hästi, kui sina ise. Jäta seega kõik kõrvalised isikud mängust välja ning tegele ise oma probleemidega nagu täiskasvanud inimene. 


6. Sotsiaalvõrgud

Need, kes käivad tihti sotsiaalvõrkudes, näitavad ikka ennast ja oma suhet paremas valguses. Ja siis tekibki arvamus, et teiste elu on ju ka ilus, seega väärin mina samuti sama ilusat elu. Nii tekib täiesti vale arusaam elust ja armastusest.

Selle asemel, et teisi kadestada, tuleks meeles hoida, et iga suhe on erinev. Ja me ei tea kunagi, millist elu need ilusate piltide postitajad tegelikult elavad.

Teiseks probleemideks sotsiaalvõrkudes on laikide andmine potentsiaalsetele rivaalidele, mis võib panna mõtlema, et su kaaslane sind petab.


7. Tunnete varjamine

Enamik inimesi on varem või hiljem petta saanud armastuses. Sellepärast ei näita me sageli oma tõelisi tundeid välja oma kaaslasele, vaid varjame neid tema eest. 

Kõik see muudab suhtlemise aga veelgi raskemaks. 

 

 

 

8. Eksid

Mitte keegi ei taha oma eksist ikka ja jälle rääkida, ometi võtavad nad liiga palju ruumi meie elus. Me võime kogu aeg sattuda oma eksi peale läbi sotsiaalvõrgu, see aga elustab vanu mälestusi. 

 

9. Vale ettekujutlus armastusest

Sotsiaalvõrgud on suurel määral süüdi selles, et meil on armastusest tekkinud täiesti vale ettekujutlus ja mitte ainult armastusest vaid ka iseendast. 


10. Me otsime kogu aeg oma ellu põnevust

Sest me teame läbi filmide ja raamatute, et armastus on pidev ja kestev eufooritatunne. Tegelikult tekib selline eufooria ainult suhte alguses ja hiljem ajaga tunded ja emotsioonid rahunevad natuke, see on täiesti normaalne. Ent tänapäeva paarid kaotavad kannatuse ning lõpetavad oma suhte kohe, kui kirg on kadunud nende vahelt. 


Milliseid suhteprobleeme sinul on ette tulnud?





Kommentaare ei ole