{ads}

HIDE

Viimased

latest

Sõpruse kook

  Meie foorumi kasutajate retsepte:  (Terje L. ) Liivataigen: 500 gr võid 1,5 klaasi suhkrut 2 muna soola 900 gr nisujahu ...

 



Meie foorumi kasutajate retsepte: (Terje L. )

Liivataigen:

500 gr võid

1,5 klaasi suhkrut

2 muna

soola

900 gr nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

Või vahusta suhkru ja teelusikatäie soolaga heledamaks, lisa ükshaaval munad ja ja sega käsitsi juurde jahu ja küpsetuspulber. Aseta taigen tunniks või paariks külma. Jaga taigen kaheks. Rulli plaadi laiuselt lahti ja küpseta 250 kraadi juures kuldseks, lase jahtuda. Jahtunud põhjale määri õhuke kiht moosi ja seejärel selle peale kohe kohupiimamass. Aja see paleti abil ühtlaselt liivataignapõhjale laiali. Teine taignapall rulli natuke küpsetusplaadist suurem, keera ettevaatlikult ümber rulli ja tõsta kohupiimamassile peale. Lõika noa abil ära servad, mis üle plaadi jäid. Seejärel määri taigent pealt munaga ja tõmba kahvliga mööda kooki pikitriibud ja tee ka mõned augud. Küpseta 200 kraadi juures 30-40 minutit kuni kook on pealt ilus pruun ja enne lahtilõikamist lase jahtuda.

Vahele:

Ploomipovidlo või õunapovidlo, mille puudumisel võib kasutada endale meelepärast moosi ja paksendada seda natukese tärklisega. Koguseliselt võiks moosi olla umbes 150 gr, millele siis lisatud 0,5 sl tärklist





Kohupiimatäidis:

4 pk kohupiima, mille võib osaliselt asendada kohupiimapastaga (kokku 800 gr)

3 muna

2 -2,5 dl suhkrut (suhkru kogus olenb ka maitsest ja sellest, kas kasutatakse eelnevalt juba magustatud kohupiima või mitte)

3 sl nisujahu või mannat

natuke sulavõid (80-100 gr)

Mina asendasin ühe paki kohupiima mascarpone juustuga, mis on suhteliselt rasvane ja sel juhul pole vaja täidisesse lisada täiendavalt rasvainet. Rasvaine muudab kohupiimamassi pehmemaks, aga kui kook on jahtunud, siis annab sellele ka väga hõrgu maitse.

Kommentaare ei ole