{ads}

HIDE

Viimased

latest

Põhjused, miks su kehakaal ei lange

  Foto : unsplash / Total Shape Sa oled üritanud vähem süüa ...

 

Foto : unsplash / Total Shape

Sa oled üritanud vähem süüa ja rohkem liikuda aga kehakaal ei taha kuidagi langeda hoolimata kõikidest sinu pingutustest. 

Kui hea see oleks, kui oleks võimalik vabaneda üleliigsetest kilodest kiirelt ja muretult. Kaalu kaotamine ei käi aga üldse nii lihtsalt, kui seda võiks arvata. Lisaks kõigele oleme me kõik erinevad. Näiteks võib mõni inimene vabaneda oma üleliigsetest kilodest lühikese ajaga ja nagu midagi poleks olnud, teine aga näeb vaeva, et kaotada paarkümmend grammi iga nädal. Ja sellepärast ei tohigi end kellegi teisega võrrelda, sest me oleme kõik erinevad. Aga mõnikord ei liigu kaal näiteks sellepärast, et sa teed asju, mis takistavad su kaalulangust. 

 

Sa jätad ühe söögikorra vahele

Kui sa arvad, et saad nii saledaks, siis sa eksid. Su keha hakkab hirmust rasva kinni hoidma, sest sa karistad teda näljapäevadega.

 

Stress

Stressirohke elu ei aita sul kaalust alla saada. Ja sageli maandad sa oma stressi läbi toidu, otsides selle kaudu lohutust. 

 

Sa ei maga piisavalt

Magamine on tegelikult väga oluline, sest vähene uni võib tekitada esiteks tervisehädasid ja teiseks mõjuda halvasti sinu enesetundele ning mõjutada negatiivset seda aju osa, mis reguleerib söögiisu.

 

Sa sööd liiga ruttu

Võimalik, et sa sööd ruttu ja paari minutiga. Tegelikult peaksid sa istuma lauas vähemalt 20 minutit selleks, et su aju saadaks signaali selle kohta, et nüüd aitab, kõht on täis. Kui sa sööd liiga ruttu, läheb sul ka kõht kiiremini tühjaks. Õpi parem korralikult toitu mäluma.

 

 

 

Sa sööd toidukordade vahel

Ja selle tõttu su kaal ei alanegi. Isegi, kui sa sööd terve päeva puuvilju, on ka see toit. Söö kindlatel kellaaegadel ja väldi näksimist.

 

Sa oled mitu korda vabanenud liigsetest kilodest ja siis kõik tagasi söönud.

Kui sa oled proovinud erinevaid dieete, siis peaks see sulle tuttav olema. Tegelikult oled sa nende dieetidega oma ainevahetuse täiesti ära rikkunud. Ja su ainevahetus on lülitanud ennast pausile. Ja isegi, kui sa tahad kaalust alla saada, ei tule ainevahetus su plaaniga kaasa.

 

Sa ei joo piisavalt vett

Võib-olla ei joo sa vett piisavalt päeva jooksul. Vesi aga aitab kehal mürkainetest vabaneda ning soodustab kaalu langust.

 

Sa ei liigu piisavalt

Selleks, et kaalu kaotada, peab keha energiat kulutama. Kui sa piisavalt ei liigu, siis ei saa su keha rasvu põletada.

 

Alkoholi tarbimine

Isegi, kui sa sööd korralikult, pead sa ka jälgima oma alkoholi tarbimist. Alkohoolsed joogid sisaldavad liiga palju suhkrut, mis ladestub kohe rasvaks, millest sul on raske vabaneda. 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentaare ei ole