{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vanaema loodusravi - Kõrvenõges

    Kõrvenõges  Lehti korjatakse enne taimede õitsemist kevadel, siis on ravitoime kõige suurem ning lehtedel röövikukahjustusi vähem. Tee ...

 

 
Kõrvenõges

 Lehti korjatakse enne taimede õitsemist kevadel, siis on ravitoime kõige suurem ning lehtedel röövikukahjustusi vähem.

Tee valmistamiseks võtta 1 tl täis peendendatud lehti, klaas keeva vett, mitte keeta, jahutada ja juua lonkshaaval 1 klaas päevas kui verdpuhastavat vahendit. Organism vabaneb saasteainetest, muutume elujõulisemaks tänu C-vitamiinile ja rauaühenditele. Aitab migreeni, pearingluse, jõuetuse puhul ja toniseerib kogu ainevahetust. Nii on soovitav kõrvenõgese teed juua 1 klaas päevas talvekuudel kõigil täiskasvanuil. Ka lastel, ent väiksemas koguses. See tõstab isu ja aitab arengu puuduse korral.



Kõrvenõgese noored võrsed, musta sõstra noored kasvud. Võtta mõlemaid võrdselt 1 tl täis klaasile keevale veele, jahutada ja juua lonkshaaval 1 klaas päevas. Aitab veresoonelupjumise ja alandab veresuhkrut. Rahvameditsiinis on kasutatud hea eduga põie- ja eesnäärmepõletike puhul. Tõstab ka verehemoglobiini ja on üldtugevdav vahend.
Kõrvenõgeselehed, takjajuured, võtta 1 peotäis kumbagi komponenti, valada peale liiter vett, keeta ja lisada pealoputusveele. Edendab juuksekasvu ja pidurdab juuste väljalangemist.




Allikas: koduapteek

Kommentaare ei ole