{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas teha manipuleerimisele lõpp

Foto : unsplash / Hello I'm Nik    Sa ei saa alati ise a...

Foto : unsplash / Hello I'm Nik

 

 Sa ei saa alati ise aru, kui sinuga manipuleeritakse. Ja ometi mõjutab see kõik suurel määral sinu elu, otsuseid ja enesehinnangut. Isegi, kui sa tahad mõnikord silmi avada, siis katsud sa samal ajal leida põhjendusi ja vabandusi ning jätad kõik sinnapaika. Kuidas sellest nõiaringist siis välja saada? 


Kuidas manipulaatorit ära tunda? 

Manipulaator teab väga hästi, millist ohvrit valida. Inimene, kes laseb endaga manipuleerida on kerge ohver ja teda tunneb kaugelt ära. Selleks aga, et teada saada, kas sa oled langenud manipuleerimise ohvriks, esita endale paar küsimust. Kas see inimene kasutab sinu nõrkusi ära sinu enese vastu? Kas ta tekitab sinus süütunnet? Kui tema kohalolek tekitab sinus ebamugavust, võid sa paljastada tema tõelise pale. Sest suhe sellise inimesega läheb sulle endale kalliks maksma. Sa tunned end alati halvasti peale seda, kui oled temaga aega veetnud, ta võtab ära sinu raha, aega ja energiat. Ja ta süüdistab sind kõiges, kui sa hakkad talle etteheiteid tehema. Selleks, et manipulaatorit ära tunda, tuleb selgeks teha, kas tema kohalolek paneb sind ennast hästi või halvasti tundma.

 

 


Kuidas teha manipuleerimisele lõpp? 

Manipulaatorist inimene kasutab ära iga sinu nõrkusehetke selleks, et sulle haiget teha. Seega kõigepealt pead sa parandama oma enesehinnangut. Õpi ennast rohkem väärtustama ning olema enesekindlam, nii, et mitte keegi ei saaks sinu elu enam kontrollida. Kui sul peaks käes olema keeruline periood, siis ümbritse end usalduslike isikutega, kes kaitsevad sind ja su huve halbade kavatsustega inimeste eest. Sa ei tohi tunda end enam süüdi. Sa ei tohi võtta tema sõnu tõsiselt ja pead keskenduma rohkem sellele, kes sina oled. Sa pead õppima talle vastama selleks, et talle selgeks teha, et sa kontrollid ise oma elu ja ei lase tal endale haiget teha. Sa pead olema kriitiliselt häälestatud, analüüsima olukorda ning ise aru saama, mida sulle pakutakse ja mida sulle peale surutakse. Sa ei tohi usaldada liiga kergelt kõike, sest manipulaator teab, kuidas kasutada sinu nõrkusi ära. Sa pead õppima ütlema ei, kui sulle miski ei meeldi. Ja vajadusel pead sa paljastama tema tõelise palge. Küsi temalt otse, kas ta tõesti tahtis ütelda seda, mida ta ütles, et ta selgitaks paremini oma seisukohta ja kavatsusi.

Kommentaare ei ole