{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vähenda oma stressi 16 sekundiga

  Foto : unsplash / Patrick Malleret Box breathing ehk ruudus hingamise meetod tugineb kasti neljale küljele. See aitab stressi maandada, p...

 

Foto : unsplash / Patrick Malleret

Box breathing ehk ruudus hingamise meetod tugineb kasti neljale küljele. See aitab stressi maandada, parandada keskendumisvõimet ning une kvaliteeti kõigest 16 sekundiga. 

Tegemist on väga lihtsa meetodiga, mida sa võid alati teha niipea, kui tunned stressi peale tulevat. Sellel hingamismeetodil on 4 etappi, mis moodustavad ruudu 4 külge. Sooritades seda hingamisharjutust, katsu oma peas näha, kuidas sa tõmbad iga joone, nii, et moodustuks ruut. 

Yale professor David Klemanski kinnitab, et see harjutus toimib hästi, lisaks sellele on seda võimalik teha igal hetkel päeva jooksul. 


Ruudus  hingamise 4 etappi:

1 - Hinga sisse 4 sekundi jooksul

2 - Hoia hingamist kinni 4 sekundi jooksul

3 - Hinga välja 4 sekundi jooksul

4 - Hoia hingamist tagasi 4 sekundi jooksul


Olenevalt siis sellest, kui palju sa ise suudad, võid sa asendada 4 sekundit näiteks 3, 5 või 6 sekundiga. 

Sule silmad ja näe ruutu oma silma ees. Sa võid harjutust teha püsti või pikali olles. Samuti võid sa sooritada harjutust iga päev kindlatel kellaaegadel, nii et sellest saaks harjumus. Hingamisharjutuste positiivset mõju tervisele on teaduslikult kinnitatud. Professor David Klemanski sõnul aitab aeglane hingamine alandada südame rütmi ning see võimaldab kehal puhata. 

Kõigest 16 sekundiga.

Kommentaare ei ole