{ads}

HIDE

Viimased

latest

Toiduained, mis aitavad võidelda stressi vastu

  M õned toiduained võivad aidata stressi vastu võidelda ja ennetada ängistushooge tänu toitainetele, mida nad sisaldavad. 1. Apelsinid ...

 Mõned toiduained võivad aidata stressi vastu võidelda ja ennetada ängistushooge tänu toitainetele, mida nad sisaldavad.



1. Apelsinid

Apelsinid on täis C-vitamiini mis tagavad hea annuse energiat. C-vitamiin aitab samuti tugevdada immuunsussüsteemi ja vähendada stressi. 2001. aastal läbiviidud saksa uuring c-vitamiini kohta tõestas, et patisentidel, kes olid tarbinud korraliku koguse c-vitamiini,  täheldati stressi ja vererõhu alanemist.


Hea nipp on hoida alati üks apelsin käeulatuses - apelsini lõhn on rahustava toimega!


2. Mangod



Mangod on rikkad B ja C-vitamiini poolest, mis aitavad võidelda stressi ja depressiooni vastu. See eksootiline vili sisaldab palju magneesiumi, üht parimatest mineraalidest, mis toidab närvirakke, ennetab depressiooni ja ängistust, reguleerib närvisüsteemi ja und ja vähendab väsimuse ja stressi mõju.

Mangos leiduvad anitoksüdandid on head südamele ja nahale. Ärge sellepärast kõhelge teda oma smuutidesse lisamast, et tagada hea tuju!

 

 

 




3. Kala.

Kala, eriti just lõhekala ja tuunikala, sisaldab suure koguse Oomega-3 rasvhappeid mis aeglustavad kortisooli (stressihormooni) tootmist ja tõstavad serotoniini taset - oluline hormoon, mis reguleerib tuju.


4. Must šokolaad.

Uuringu järgi, mille viis läbi Journal of Proteome Research, igapäevane musta šokolaadi tarbimine vähendavad kortisooli ja katehhoolamiinide (kahe stressihormooni) taset.

Hoidke kotis kolm šokolaaditükikest, et stressi vastu võidelda,  see aitab vabastada endorfiine (õnnehormoone) ja te tunnete end palju rahulikumana!


5. Toored juurviljad.

Toorest juurviljade söömine tagab sulle suure koguse vitamiine ja toitaineid. Veelgi enam, tooreste juurviljade söömine (nagu näiteks porgand) aitab põletada kaloreid ja vähendada stressi tänu lõualihaste tööle, kuhu pinge tihti on kogunenud.

 

 




6. Pistaatsiapähklid.

Oomega-3 headtegevad omaduseid on palju! Nad aitavad stressi kahandada aktiveerides õnnehormooni (serotoniini) ja alandades kortisooli eritumist (stressihormoon). Kala ei ole ainuke, mis sisaldab omega-3. Pistaatsiapähklid on samuti rikkad omega-3 poolest, te võite neid krõbistada igapäevaselt!


7. Täisterad.

Kaerahelbed on küll hea valik aga teised täisterad on samuti tõhusad, et võidelda stressi vastu. Nad aitavad vabastada serotoniini organismis ja on rikkad seleeni poolest, mineraal, mis reguleerib ja kahandab ängistust. Muide, täisteradel on muidki häid omadusi tervisele, nad  alandavad vererõhku. ja tagavad täiskõhutunde.


8. Veiseliha.

Punane liha sisaldab palju tsinki, rauda ja B-vitamiini. Kõik need toitained aitavad kaasa et stimuleerida head tuju. Tuleb ära märkida, et on oluline tarbida punast liha, mis on pärit mahetoodangust ja tarbida seda mõõdukalt (kaks korda nädalas) et vältida terviseprobleeme.


9. Spinat.

Spinat sisaldab rikkalikult mangeesiumi, üht suurepärast mineraali, mis aitab võidelda stressi vastu ja lõdvestada lihaseid. Spinati suur magneesiumisisaldus aitab kahandada väsimustunnet ja peavalusid ja toota naturaalselt energiat.


10. Spargel.

Spargel kubiseb foolhappest, toitainest, mis aitab reguleerida tuju stressiperioodil. York ülikooli poolt läbiviidud uuringud, mida avaldati Journal of Epidemiology and Community Health, näitasid, et hoolhappe (B9- vitamiini) defitsiit võib viia depressioonini.

Sparglit võib aurutada või lisada salatitele toorelt. Tarbige sparglit et stressist vabaneda ja hoida alal head tuju.

Kommentaare ei ole