{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vaata, miks su kass tahab sinu kõrval magada

Foto : unsplash / Mackenzie Marco   Kas sinu kassile ka meel...

Foto : unsplash / Mackenzie Marco

 

Kas sinu kassile ka meeldib sinu kõrval magada?

Kassi uni ei ole sama, mis meil inimestel. Kassid magavad mitu korda päeva jooksul selleks, et energiat saada, erinevalt inimestest, kes magavad terve pika öö. 

Kasside uni aga on kerge, neil on terav kuulmine ja lõhnataju, nad peavad alati valmis olema saaki kinni püüdma või ohu eest põgenema. Juba selle tõttu otsivad nad kaitset lisaks ning sätivad end magama usaldusväärse inimese kõrvale. 

Seega kassi bioloogiline kell pole sama, mis meil inimestel. Aga muretsemiseks pole põhjust, sest kassid üldiselt kohanevad hästi meie rütmiga. Selleks, et kass aga öösel hästi magaks, oleks hea temaga õhtul mängida nii, et ta ennast korralikult ära väsitaks. 

 

 

 

Mille pärast aga veel kass tahab sinu kõrval magada? 

Kass otsib soojust

Kassidele meeldib soojust. Kassi normaalne kehatemperatuur kõigub 38°-39° vahel. Surudes end sinu vastu, suudab ta alal hoida oma kehatemperatuuri ilma liigsete pingutusteta. Just sellepärast tahavad kassid soojas kohas magada. Soojus on ka mugavuse pärast tähtis. 

Ta märgib oma territooriumit

Oma lõhnaga märgib kass oma territooriumit ära. Seega märgib ta ära nii sind, kui sinu voodit, kui endale kuuluvat territooriumit. Sa peaksid olema meelitatud sellisest austusavaldusest. 

Kass vajab turvatunnet

Looduses otsib kass kõige kindlama ja turvalisema paiga magamiseks. Kodus tunneb ta end koos sinuga hästi. Kuna magamise ajal on kass niiöelda ohustatud, siis usaldab ta sind ja tunneb end sinu kõrval turvaliselt.  

 

 

 

See on tema viis välja näidata, et ta sinust hoolib

Kasse peetakse küll iseseisvateks, kes teevad kõike omapead aga kassiomanikud teavad, et see päriselt nii ei ole. Ka kassid tahavad lähedust ja hoolt. Kui kass tuleb sinu kõrvale öösel magama, siis on see tema viis sulle teada anda, et ta sinust hoolib ja tahab sinuga koos olla. 

Miks sa võiksid lubada kassil oma voodis magada? 

Uuringud on näidanud, et kasside ja koerte silitamine vallandab kehas heaolu hormooni - oksütotsiini - tootmise ning alandab stressihormooni - kortisooli - taset. 

See muudab teid omavahel lähedasemaks

Kui sa oled päeva ajal vähe kodus, siis õhtul on sul võimalik rohkem oma kassiga aega veeta.  

Sest kass on armas





Kommentaare ei ole