{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas paremini magada palavate ilmadega

Foto : unsplash / Damir Spanic   Kui sul on raske magada kuu...

Foto : unsplash / Damir Spanic

 

Kui sul on raske magada kuumade ilmadega, siis vaata, millised nõuanded aitavad sul paremini magada. 

Kui õhutemperatuurid tõusevad suvel, siis on tihti raske magada. Tulemuseks vähkred sa voodis tundide kaupa, ärkad tihti ja ei leia und. Mis selle vastu aitaks? 

Värskenda voodit

Selleks tuleb sul võtta kuumaveepudel, täita see veega ning panna sügavkülma terveks päevaks. Enne magama heitmist pista kuumaveepudel padjapüüri sisse või teki alla mõneks ajaks. 

Joo palju vett

Väga oluline on palju vett juua päeva jooksul, samuti tuleks vältida alkohoolseid jooke, mis viivad vedeliku kehast välja. Hoia veepudel voodi lähedal, kui öösel peaks janu peale tulema, pole sul vaja kaugele minna ja kui sa oled piisavalt vett joonud, ei kimbuta ka öised krambid jalgades. 

Värsked ja looduslikust materjalist linad

Vali puuvillasest materjalist linad, mis lasevad õhku läbi ning ei hoia nii palju sooja. 

 

 

Käi duši all enne magama heitmist

Et end värskemana tunda ja kehatemperatuuri langetada, käi duÅ¡i all enne magama heitmist. Vesi ei tohiks olla ka jääkülm, sest siis hakkaks keha veelgi rohkem sooja tegema, et kompenseerida äärmuslikku temperatuurimuutust. 

Värskenda tuba

Palavate ilmadega tuleks hoida tubades värsket õhku ning hoida aknad kinni. Magamistoas võiks kardinad ette jääda terveks päevaks. Alles õhtul ava aknad ning lase värsket õhku tuppa. Ava ka teiste tubade aknad, et tekiks tuuletõmme. 

Söö kergelt öiste kuumahoogude vastu võitlemiseks

Suvel ei taha keegi süüa kuuma ja raskesti seeditavat toitu ja seda peakski vältima, sest soojad toidud tõstavad kehatemperatuuri. Valmista parem kerget salatit palavate ilmadega. 

Valva toatemperatuuri

Ventilaatorid aitavad hoida ruumis olevat õhku värskenda suvel. Isegi, kui kiusatus on suur, ei ole hea osta liiga võimsat ventilaatorit, sest ruumis olev temperatuur ei tohiks langeda alla 18° ning külma õhku ei tohi suunata näo vastu, see võib põhjustada pea- ning kurguvalusid. 

 


 

Kommentaare ei ole