{ads}

HIDE

Viimased

latest

Tahad liigsetest kilodest vabaneda ilma ennast näljutamata? Vaata siis, mida sa tegema pead

Foto : unsplash / Thought Catalog    Ikka tuleb selliseid ae...

Foto : unsplash / Thought Catalog

 

 Ikka tuleb selliseid aegu, kui sa tahad vabaneda oma üleliigsetest kilodest selleks, et tunda end paremini oma kehas ja olla enesekindlam. Sageli ainsaks takistuseks saab see, et keegi ei viitsi ju dieeti pidada. Sest dieedi pidamisega kaasneb tihti see, et söömise asemel võib ainult salatit närida ning see viib tuju veelgi rohkem alla. Kes see ikka tahab ennast hea meelega karistada ning piinata? Eriti, kui söömine on nii meeldiv tegevus. Kuidas siis vabaneda neist liigsetest kilodest? 

Siin tuleb sulle appi tervislik ja mitmekülgne toitumine (ei, me ei mõtle selle all ainult porgandeid ja rohelist salatit), mis lubavad sul jätkata elu nautimist. Sa pead lihtsalt hakkama kaaluma, kui palju sa sööd. Kasvõi silma järgi. 

 

Õigest toitumisharjumused

Mingit saladust siin ei ole: selleks, et liigsetest kilodest vabaneda, tuleb õppida korralikult sööma. Ära satu paanikasse, see ei tähenda sugugi, et sa ei tohi üldse kooki enam osta, sa lihtsalt pead hakkama vähem kondiitritooteid sööma. Selleks, et vabaneda liigsetest kilodest, on tähtis toituda mitmekülgselt ja seda sellepärast, et su keha oleks varustatud vajalike mineraalide ja vitamiinidega. Sa pead jälgima, et sa sööd piisavalt aedvilju, valku ja teravilju. Toitumisspetsialistid lausa soovitavad aeg-ajalt endale midagi head lubada. Sest liiga range dieet, mille jooksul sa ei tohi midagi head endale lubada, on kõige hullem viis kaalu kaotamiseks. Vähemalt kord nädalas peaksid sa endale midagi lubama ja sööma ükskõik mida, ilma end süüdi tundmata. Aga ka siin tuleb jälgida, et isegi, kui end näljutada ei ole lubatud, siis näksimine jääb siiski ära. Vahepaladeks sobivad palju paremini tervislikud ja toitvad snäkid, selle asemel, et süüa poole tunniga terve šokolaaditahvel ära. Ja ära samuti unusta, et kõik magusad limonaadid ja joogid, isegi, kui sildi peal on kirjas 'lahja', on ikkagi otsast otsani suhkrut täis.  Lisaks sellele on uuringud näidanud, et kõik magusad joogid tekitavad suuremat söögiisu. 

 

 

Selleks, et tunda end hästi oma kehas ja peas, ei pea sa muutma ainult oma toitumist. Selliseid asju, mis aitavad sul kaalust alla saada, on palju. Näiteks selleks, et kaalust alla saada, tuleb sul hakata ise süüa tegema. Nii tead sa paremini, mida sa sööd. Pane oma kujutlusvõime tööle ja valmista tervislikke ja maitsvaid toite. Lisaks sellele on tähtis, et sa sööd alati kindlatel kellaaegadel, nii harjutad sa oma aju ära ning su bioloogiline kell ei hakka nõudma toitu ükskõik, millal. See nipp võimaldab sul süüa siis, kui sul on kõht tühi ja mitte siis, kui sa arvad, et nüüd võiks süüa. Toitumisspetsialistid soovitavad konsulteerida enne igasugust dieedi pidamist arstiga. Sest dieetidega kaasneb sageli see probleem, et kaotatud kilod tulevad ruttu tagasi niipea, kui sa hakkad "normaalselt" sööma. 

Ilmselt ei üllata see sind, kui me ütleme, et lisaks õigetele toitumisharjumustele pead sa hakkama ka end rohkem liigutama. Kui sa oled liiga hõivatud ja sul ei ole aega tervisespordiga tegeleda, siis käi võimalikult palju jalgsi. See on lihtne nipp, mis annab häid tulemusi. Samuti on vajalik, et sa kontrolliksid oma stressitaset. Stress tekitabki soovi süüa ükskõik mida. Seega, õpi oma emotsioone kontrollima ning ära lase stressil enda üle võimust saada. 

 

 

 

Lühikokkuvõte -  Kuidas vabaneda liigsetest kilodest

1. Ära pea dieete

Toitumisspetsialistid soovitavad lausa pidada nõu oma arstiga enne dieetide pidamist. Tihti tulevad kaotatud kilod väga ruttu tagasi kohe, kui sa oled oma eesmärgi saavutanud. 

2. Ära usalda seda, mis on 'lahja'

Selleks, et kaalu kaotada, tuleb eemale hoiduda kõiksugustest lahjadest toodetest. Sest su lemmikjook sisaldab ka lahjana liiga palju suhkrut. Lisaks sellele tõstavad kõik need tooted söögiisu. 

3. Luba endale midagi head

Ennast näljutada ei tohi. Sest varem või hiljem sa murdud ikkagi. Parem on lubada endale kord nädalas midagi head.  

4. Kontrolli oma stressi

Stress panebki sind rohkem sööma. 

5. Söö mitmekesiselt

Selleks, et tagada oma kehale vajalikke vitamiine ja mineraale. 

6. Tee ise süüa

Sa võid valmistada maitsvaid aga tervislikke toite.

7. Tegele tervisespordiga

Või käi jalgsi.  

8. Söö kindlatel kellaaegadel

Nii reguleerid sa oma aju. 

9. Ära näksi

Vali tervislikke vahepalu.

 


 


Kommentaare ei ole