{ads}

HIDE

Viimased

latest

Põhjused, mis takistavad sul saledaks saada

Foto : unsplash / Sarah Shaffer   See, mis teeb paksuks, on ...

Foto : unsplash / Sarah Shaffer

 

See, mis teeb paksuks, on meie endi harjumused. Õnneks on võimalik neid muuta. Sellepärast enne, kui sa nüüd võtad ette ühe uue täiesti äärmusliku dieedi, mis lubab sul süüa täpselt kaks porgandit päevas, vaata oma harjumused üle, võib-olla just nende tõttu su kaal ei langegi. 

 

Iga inimene võtab kaalus alateadlikult iga aasta juurde

Ühe uuringu järgi (National Library of Medecine) selgus, et keskmiselt võtab inimene iga aasta juurde 0,5 - 1 kilo! Isegi, kui see arv ei tundu nii suur, siis 10 aastaga teeb see kokku 4,5 - 10 kilo. Tegelikult see, kui sa sööd üks kord palju, ei muuda su kaalu. Paksuks teevad aga sissejuurdunud harjumused, mida sa iga päev täiesti märkamatult teed ja mille tagajärgi sa isegi ei näe. Just nende harjumuste tõttu sa võtadki vaikselt kaalus juurde. Või siis vastupidi, kui sul on tervislikud harjumused, oled sa iga päev aina paremas vormis. Seega vaata oma harjumused üle ja muuda neid. Söö tervislikumalt, tee sporti ning kaal hakkab iseenesest alanema. 

 

Millised halvad harjumused ei lase sul saledaks saada? 

 

Sa sööd nädalavahetusel palju ja valimatult

Just nädalavahetusel liigud sa tavaliselt vähem ning sööd rohkem. Ja võtad ka kaalus juurde. Muuda seda harjumust kasulikumaks ja hakka vabal ajal sporti tegema. 

Sa ei maga piisavalt

Uuringud on näidanud, et ülekilod kipuvad tulema siis kergemini, kui inimene vähe magab ehk siis 5 tundi öösiti. Ülekaalu risk on madalam, kui magada vähemalt 7 tundi iga öö. 

Koorega kohvi joomine

Suhkru ja koore või piima lisamine kohvile ei ole tervisele kasulik. Lisaks sisaldab see liiga palju kaloreid. 

 

 

Lifti kasutamine trepist käimise asemel

Trepist käimine on väga kasulik trenn, mis treenib ja parandab ka südame ning aju tervist.

Liigne istumine

Uuringud on näidanud, et istuv eluviis soodustab ülekaalulisuse teket. 

Televiisori ees söömine

Ükskõik millise ekraani ees söömine on halb harjumus, sest see soodustab ülesöömist.  

Suure taldriku pealt söömine

Taldrikute suurus võib ka mõjutada kehakaalu. Uuringud on näidanud, et suurtelt taldrikutelt süües süüakse sageli rohkem, kui vaja.

Tervislike vahepalade asemel maiustuste söömine

Ikka võib tulla söögiisu täiesti ootamatul hetkel peale ja sellepärast on hea varuda igaks juhuks alati tervislikke vahepalasid ligi.  

Poes ilma ostu nimekirjata käimine

Sellise nimekirja koostamine aitab sul raha kokku hoida ning takistab sul osta selliseid asju, mis teevad paksuks. Tavaliselt need inimesed, kes koostavad endale enne poodi minekut nimekirja, toituvad tervislikumalt. 

 

 

 

Liiga suur seltskonnaelu

Ka see võib paksuks teha, sest ikka koos olles ja külas käies süüakse ning juuakse. See on paratamatu ja käib asjadega kaasas. Ning külas sööd sa ikka nii nagu teised. Seega, kui su sõbrad söövad suuri portse ja armastavad kiirtoitu, teed ka sina sama.  

Sul pole aega puhkamiseks

Paljude inimeste päevakava on lihtsalt nii tihe et neil ei jää aega puhkamiseks. Kahjuks toob selline eluviis kaasa palju stressi ning sellega võib kaasneda kaalutõus. 

Ebaregulaarne söömine

Isegi, kui see ei ole iseenesest halb, siis ebaregulaarsetel kellaaegadel söömine võib siiski mõjutada su tervist ning põhjustada kaalutõusu. 

Liiga kiirelt söömine

Ka see võib teha paksuks. Uuringud on näidanud ka seda, et need inimesed, kellel on harjumus liiga kiirelt süüa, on tihti ka ülekaalulised. 

Magusate jookide tarbimine

Mahlad ja limonaadid teevad paksuks ning tekitavad söögiisu. 

Sa ei söö piisavalt köögi- ja puuvilju

Köögi- ja puuviljad sisaldavad kasulikke toitaineid, vähe kaloreid ning on tervisele väga kasulikud. 

 

 

 

 






Kommentaare ei ole