{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mida sina näed sellel pildil?

  Pilt : Ilja Klemencov / creativcommons.org  Mida sina näed...

 

Pilt : Ilja Klemencov / creativcommons.org

 Mida sina näed sellel pildil? Kas sa eristad midagi sellel pildil või paneb see lihtsalt sul pea ringi käima? Tegemist on Ilja Klementsovi loodud optilise illusiooniga, mis tekitab suurt kõmu internetis. Selgub, et mitte kõik inimesed ei ole võimelised eristama pildil ühte looma. Tegemist on loomaga, mis on ka World Wildlife Fund for Nature logo peal. 

See optiline illusioon kannab pealkirja 'They Can Disappear - Nad võivad kaduda" ja pilt ise sümboliseerib seda, kui tähtis on hoida loomariiki.

 

 

Optilisi illusioone kutsutakse McCollough'i efektiks. Tegemist on visuaalse nähtusega, mille avastastajaks oli 1965. aastal Ameerika psühholoog Celeste McCollough. Tema oli see, kes avastas, et vaadates läbi mitmevärvilise raamistiku mõne minuti jooksul, on võimalik näha erinevaid värve. Kui sa vaatad Klementsovi pilti piisavalt kaua, siis võid sa hakata eristama rohekat ja roosat värvust pildil. Kui sa ei suuda värve näha, siis kalluta pead 90° ja see võib sind aidata. Kui sa ei näe aga pildil olevat looma, siis hoia ekraani endast eemal ja vaata siis. 

Kunstnik Ilja Klementsov on selle optilise illusiooni autor, mille nimi on They Can Disappear. Kas sina näed pildi peal peidus olevat looma?  

Pilt : Ilja Klemencov / creativcommons.org

 Pandasid on järgi üksnes 1800 looma vabas looduses ja seega hetke seisuga on tegemist ohus oleva loomaliigiga. Klementsovi pildi mõte on panna meid aru saama olukorra tõsidusest. 

Kui sa suudad näha pandat sellel pildil, siis näed sa, et loom on pildil udusena ja valmis iga hetk ära kaduma.

Kommentaare ei ole