{ads}

HIDE

Viimased

latest

Isiksusetest : märgid, mis näitavad, et sina ise võid olla toksiline inimene

  Foto : unsplash / Priscilla Du Preez Kui sa mõtled hoolega...

 

Foto : unsplash / Priscilla Du Preez

Kui sa mõtled hoolega järgi ja ei näe, kes su lähedaste seast on toksiline inimene, siis äkki oled see hoopis sina ise? 

Juba mõnda aega räägitakse palju toksilistest suhetest. Aga kuidas ära tunda toksilist inimest oma tutvusringkonnast? Kuidas temaga suhteid lõpetada? Me kõik mõtleme kõik oma tuttavad läbi ja vaatame, kes on see raske iseloomuga inimene. Aga pole nagu kedagi sellist silmapiiril. Aga äkki oled hoopis sina ise see toksiline inimene, kes teiste elu raskeks muudab? Vaata, millised märgid aitavad sul teada saada, kas see nii on või ei ole.

 

Kas sa oled toksiline inimene? 

Toksiline inimene on see, kes teistele oma sõnade ja tegudega haiget teeb. See on inimene, kes paneb oma lähedased ennast halvasti tundma. Seda halba mõju võib tunda otsekohe aga see võib ka tekkida tasapisi aja jooksul. Ja isegi, kui see inimene teab, milline on tema sõnade ja tegude mõju teiste suhtes ja et see võib halba teha, on tal endal raske aru saada sellest, kui toksiline ta tegelikult on. Selleks, et teada saada, kas sa oled toksiline või mitte, on siin mõned märgid, mis ei peta. Kui sul on kalduvus teisi kritiseerida ja hukka mõista, kui sa ei kuula kunagi kedagi, siis on need esimesed märguanded, mis peaksid sind valvsaks tegema. Isegi, kui on mingil määral oluline olla nõudlik ja teha iseendast prioriteet, ei tohi seda teiste inimeste arvel. See on normaalne, kui sa tahad, et sul oleks õigus ja sa katsud oma seisukohta selgitada aga kui sa kunagi oma vigu ei tunnista, kui sa kunagi ei eksi, siis võid sa olla toksiline inimene. Lisaks sellele, kui sa kunagi ei vabanda oma käitumise pärast, võid sa samuti rikkuda oma suhteid lähedastega. Ja lõpetuseks, kui sa oled harjunud valetama, kui sa oled sarkastiline ja irooniline, passiiv-agressiivne, siis pole enam ainsatki kahtlust : sa oled toksiline inimene. 

 

 

 

Kuidas ennast muuta? 

See on täiesti võimalik. Kui sa juba loed seda artiklit, siis tähendab see, et see, mida sa teistega teed, läheb sulle korda ja sa muretsed selle pärast. Seejärel, on tähtis, et sa õpid iseennast paremini tundma. Võib-olla on su toksiline külg saanud alguse mõnest traumast, sündmusest või olukorrast. Kui sa oled leidnud põhjuse oma käitumisele, siis on sul palju lihtsam sellest vabaneda. Seejärel keskendu nendele eelmainitud punktidele, mis kõige rohkem sind puudutasid ning milles sa end ära tundsid ja räägi oma lähedastega. Küsi neilt ausalt, mida nad sellest arvavad ja ära vihasta, kui nad sulle vastavad. Kuula neid ära ja vabanda. See on esimene ja kõige olulisem samm. Sa pead enda kallal natuke tööd tegema aga koos oma lähedaste toetuse ja abiga võid sa sellega hakkama saad. 

 

Märgid, mis viitavad, et sa oled toksiline inimene:

Sa tahad, et sul oleks alati õigus

Üks asi on selles, et sul on alati õigus, teine asi on tunnistada oma vigu, kui kõik sulle ütlevad, et sa oled eksinud. 

 

Sa kritiseerid liiga palju

Ja mõistad teisi hukka kogu aeg. Ikka tuleb klatšimist ette sõprade ringis. Aga kui sa kogu aeg kritiseerid teiste valikuid ja elu, siis ei ole see enam normaalne. 

 

Sa valetad palju

Kui sa valetad selleks, et end esile tõsta ja teed seda tihti, siis on see toksiline.

 

Sa oled liiga irooniline

Kahemõtteliste lausete ja iroonia kasutamine võivad paista pilkamisena aga see on ka märgiks, et sa oled toksiline.

 

 

 

Sa oled nõudlik

Nõudlik on isegi mingil määral vajalik aga seda tuleb teha heast tahtest. Sa ei saa oodata teistelt seda, mida sa ise ei ole valmis nende heaks tegema. 

 

Sa oled enda elus prioriteet

Ka see on hea, kui sa oled oma elus keskpunktis aga sa ei saa seda teha teiste hinnaga. 

 

Sa ei vabanda kunagi

Tähtis on osata vabandada teiste ees. Kui sa seda ei tee, siis rikud sa oma suhteid, sest teine inimene tunneb ennast halvasti. 

 

Sa ei kuula teisi

Teiste kuulamine on väga oluline heade suhete hoidmiseks. Kui inimene näeb, et sa teda ei kuula, siis ei taha ta enam sinuga aega viita.

 

Sa oled passiiv-agressiivne

Sa vastad headusele vihaselt. See on toksiline käitumisviis. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Kommentaare ei ole