{ads}

HIDE

Viimased

latest

Hästi lihtsad nipid, mis aitavad kiiresti kaalust alla saada

  Foto : unsplash / alan KO Suvi on täies hoos ja raske on kogu aeg vaadata, mida sa sööd. Ikka tuleb ette grillimist ning tahaks jäätis. Ja...

 

Foto : unsplash / alan KO

Suvi on täies hoos ja raske on kogu aeg vaadata, mida sa sööd. Ikka tuleb ette grillimist ning tahaks jäätis. Ja nii need liigsed kilod kuhjuvadki täiesti märkamatult. Õnneks nii kodus, kui puhkusel olles võimalik ise midagi ära teha, et asi päris käest ära ei läheks. Tegemist on väikest aga imelihtsate nippidega, mis tulevad sulle appi.

Kõik teavad, et selleks, et kaal liikuma hakkaks, on vaja valida, mida sa sööd. Ära muretse, see ei tähenda, et sa pead hommikust õhtuni porgandit närima, sa pead lihtsalt valima õigeid toiduaineid, mis panevad su kaalu liikuma. Selleks, et ruttu saledaks saada, tuleb sul süüa palju valku, kiudaineid, jätma kõrvale suhkru ning rasva. Eelista rasvast kala (lõhe, heeringas) ja lahjat liha (kalkun, kana). Söö rohkem kiudaineid, mis hoolitsevad su seedimise eest. Selle jaoks ära unusta süüa kapsast, brokolit, herneid aga ka pastat ja täisteratooteid. Suhkur aga unusta täiesti ära. Suhkur ei sisalda mingeid vajalikke toitaineid, valge suhkur teeb paksuks ja ongi kõik. Seega, vaata hoolikalt, mida sa sööd ja jälgi, et su toidud sisaldaksid nii vähe suhkrut, kui võimalik. Magusad joogid unusta samuti ära. Kõik sellised joogid sisaldavad liiga palju suhkrut ning kõik see koguneb su puusade ümber. Aga seda sa ju ei taha, ega ju? Söö parem õunu, mis on maitsvad, võtavad söögiisu ära ning hoiavad näksimise eest. 

Selleks, et kaotada kaalu ruttu, tuleb sul kõigepealt juua iga kord enne söömist suur klaasitäis vett. Juues vett enne iga söögikorda ei torma sa nagu näljane oma taldriku kallale. 

Lisaks sellele söö väiksema taldriku pealt, nii petad sa aju ära ja sööd vähem. 

Ära unusta korralikult toitu mäluda enne, kui alla neelad. 

Ära mine poodi tühja kõhuga. Muidu ostad sa asju, mida sa muidu ei oleks ostnud ja tormad kõige kallale, mille järgi isu tekib. Ja olgem ausad, kõik need toidud, mille järgi poes isu tekib, ei ole head ei sinu kaalule ega figuurile. 

Üks väga hea nipp on panna peegel kööki. Jah, see on imelik aga see tuletab sulle iga kord meelde, miks sa ei tohi murduda. 

Ja muidugi, sa pead hakkama ennast rohkem liigutama. Ära muretse, sa ei pea rassima tundide kaupa jõusaalis, vastupidi, selleks, et kiiresti saledaks saada, tee lühikesi aga intensiivset HIIT trenni. Nii põletad sa seitse korda kiiremini oma kaloreid. 

Ja lõpetuseks, ära unusta vähem muretseda. Kui sa tahad kaalu kaotada, pead sa tundma end hästi. Stress soodustab kaalutõusu, ära seda unusta.

Kommentaare ei ole