{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mida süüa ja juua palavate ilmadega

Foto : unsplash / Gaju Gomes    Palavate ilmadega hakkab söögiisu kahanema. Keha kulutab energiat selleks, et temperatuuri reguleer...

Foto : unsplash / Gaju Gomes


 

 Palavate ilmadega hakkab söögiisu kahanema. Keha kulutab energiat selleks, et temperatuuri reguleerida ja väljutab higistamise kaudu ligi 2,5 liitrit vedelikku päevas. Selleks, et seda kaotust kompenseerida, on väga tähtis piisavalt vett juua, et vältida vedelikupuuduse teket organismis ehk siis dehüdratatsiooni. Kindlasti tuleb juua piisavalt vett aga samuti aitab, kui süüa palju vedelikku sisaldavaid toiduaineid, nende seas just aed- ja puuvilju, mis on kõige paremad. Kindlasti tuleks vältida liiga rasvaste toitude söömist, igasuguseid kastmeid, millel on kalduvus ladestuda organismi, mis niigi kannatab tänu väljas olevatele temperatuuridele. 

 

 


Mida tuleks siis süüa palavate ilmadega? 

Õige toitumine aitab väga palju. Paljud toiduained sisaldavad rohkelt organismile vajalikku vedelikku ning mineraalaineid, nende seas kõik kõrvitsalised ehk siis kurk, suvekõrvits, melon ja arbuus. Soojade ilmadega söö palju rohelist salatit ja tooreid ning grillitud aedvilju. Mis puutub puuviljadesse, siis tuleks eelistada värskeid hooajalisi marju ja puuvilju, ka on praegu saadaval juba aprikoosid ja virsikud, mis annavad palju vitamiine ning energiat. Söö võimalikult värsket ja kerget toitu, suvistest retseptidest on head igasugused külmsupid. 


Ja mida juua? 

Kõige parem on muidugi värske vesi, mida ei tohiks juua jääkülmalt, et mitte muuta seedesüsteemi veelgi tundlikumaks. Juua tuleks vähemalt 1,5 liitrit kuni maksimum 2,5 liitrit vett päevas. Samuti on kasulikud igasugused smuutid. Kindlasti tuleks vältida suhkrut sisaldavaid magusaid jooke. Kookosevesi on ka üks huvitav lahendus, tänu kasulikele toitainetele, mida ta sisaldab. 

 


Kommentaare ei ole