{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas kaotada kaalu peale 50. eluaastat

Foto : unsplash / Sherman Kwan  ...

Foto : unsplash / Sherman Kwan

 

 Vaata, kuidas saada lahti neist üleliigsetest kilodest, mis mitte kuidagi ära kaduda ei taha. 

Naissuguhormoonide tootmine hakkab märkimisväärselt langema, vedelikupeetust esineb rohkem ning rasv hakkab kogunema puusade ja talje ümber. Ameerikas läbi viidud uuringud on näidanud, et menopausi ajal võtavad naised juurde 3 aasta jooksul keskmiselt 2 - 2,5 kilo. 


Kuidas siis kaotada kaalu peale 50. eluaastat? 

  • Hoia suhkrust eemale, kui sa tahad kaalust alla saada

Vähemalt ajutiselt. See tähendab, et ära söö kindlasti maiustusi aga samuti hoidu tärklisest ning teraviljadest. Suhkrust hoidumine on hea vahend, mis aitab sul aktiveerida ketoosi ehk siis rasvavarude põletamise ning kaotada tänu sellele kiiresti kaalu, eriti kõhupiirkonnast. 

 



  •  Vähenda soola tarbimist, kui sa tahad kergemaks saada

Vähenda lauasoola tarbimist aga mitte ainult, vaid ka sellise soola, mis on peidus valmistoitudes, töödeldud toitudes, suitsulihas ja -kalas, saias ja leivas. Nii piirad sa vedelikupeetuse teket. 

  • Hoolitse oma keha eest selleks, et kaal kaoks

Lümfidrenaaž, tugisukad, survevee abil masseeriv jugaduÅ¡Å¡, pressoteraapia ja tavaline jalgsi kõndimine aitavad jalgadesse ja kõhupiirkonda jäävad liigset vedelikku väljutada. Sellega paralleelselt tuleks samal ajal tugevdada oma kõhupiirkonda, et piirata rasvade kuhjumist tehes jooga või Pilatese harjutusi, plankseisu ning kõhuhingamist. 

 

Kuidas toitumine võib aidata sul kaalu kaotada peale 50. eluaastat? 

  • Söö rohkem tofut ja tofutooteid

Tofu sisaldab hästi palju valke (mis on vajalikud lihaste ülesehitamiseks) ning fütoöstrogeene, mis leevendavad hormoonaalseid häireid. 

  • Söö vedelikku sisaldavaid köögivilju

 Suvikõrvits, sparglid, porrulauk ja apteegitill täidavad hästi kõhtu ning aitavad kehal liigset vedelikku ning jääkaineid väljutada. 

  • Söö mereande ja krabilisi
Söö mereande iga nädal, sest nad sisaldavad vajalikku joodi, mis turgutab kilpnäärme tööd, mis võib aastatega muidu laisaks minna. 
 


 


Kommentaare ei ole