{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kodune rabarberikook

  See rabarberikook on sõna otseses mõttes täitsa kodune, sest seda on väga lihtne teha ja maitselt on ta lihtne, aga samas üsnag...

 



See rabarberikook on sõna otseses mõttes täitsa kodune, sest seda on väga lihtne teha ja maitselt on ta lihtne, aga samas üsnagi hea. Minu arust on see kook kõige parem siis, kui ta on maha jahtunud, aga kui pole aega oodata, siis võib kohe otse ahjusoojana seda kooki nautida.

Põhi:
100 g võid
2 dl nisujahu
2 spl suhkrut
1 muna
näpuotsatäis soola

Täidis:
400 g rabarberit
kaneeli

Kate:
5 muna
2 dl suhkrut
250 g hapukoort
4 spl kartulijahu




Vahusta toasoe või suhkruga ning lisa vahustamist jätkates muna. Vahustatud massile sega hulka jahu ja sool. Lase taignal 20-30 minutit külmas seista. Rulli tainas ühtlaseks ja tõsta väiksemasse kandilisse küpsetusvormi. Et tainast oleks parem rullida võib tainarulli külma veega märjaks teha.
Puhasta ja haki rabarber, aseta taignale ja raputa peale kaneeli. Katte tegemiseks klopi munakollased suhkruga vahule, lisa hapukoor ja kartulijahu. Vahusta munavalged kohevaks vahuks ja lisa muna-hapukooresegu hulka. Vala täidis rabarberitele ning küpseta 200 kraadises ahjus 40-50 minutit. Lase jahtuda ning serveeri.

Retsept on pärit Sweet Sensation blogist, algartikkel asub SIIN
Avaldatud autori loaga

Kommentaare ei ole