{ads}

HIDE

Viimased

latest

Suhe : Kuidas teada saada, kas teie vahel on armastus või harjumus?

Foto : unsplash / Hannah Busing      Mis vahe on armastusel...

Foto : unsplash / Hannah Busing

 

 

 Mis vahe on armastusel ja rutiinil, milles ju ka midagi iseenesest ei ole? Igavus. Nendes kooseludes, kus on harjumus ja rutiin end sisse seadnud, on elu igapäevaselt hall. Nad küll elavad aga ei ole nagu ärkvel. Umbes nagu, kui kõht on täis aga sa jääd ikka laua taha istuma. Teine inimene on osa sinu maastikupildist, üks osa sinu elust nagu iga hommikune kohvi joomine. Need suhted, kus on rohkem armastust, on elavamad ja nendes on rohkem särtsu. Ka nendel tuleb ette väsimuse perioode aga nad on sellest teadlikud ja katsuvad teha kõik, et kirge alal hoida ning oma suhte eest hoolitseda. 

Küsimus on, kui tähtis see üldse on ja mida see teadmine mulle annab? Tegemist on eneseteadvustamisega, mis näitab ära su suhte nõrgad küljed. Ja samas tekitab see soovi midagi muuta. Hoolitseda rohkem oma suhte eest.

 

 

 

 

Igas kooselus on omad harjumused. On häid harjumusi, mis liidavad paari, on aga ka selliseid harjumusi, mis loob rutiini ja see võib mõjuda suhtele halvasti. 

Süüdi on mõlemad partnerid. 

Häiresignaaliks on kindlasti ühe partneri peaaegu depressiivne seisund, kellel võib tekkida tunne, et midagi ei muutu enam ta elus. Et ta elu on igav ja värvideta. Mõningatel puhkudel võib üks partneritest muutuda aja jooksul teise jaoks täiesti vastumeelseks. Ka seksuaalne elu kannatab selle käes. Ja omavahelise suhtlemise puudus toob vältimatult kaasa ka intiimsuhete lõpu. 

Aga kas on siis võimalik jääda kellegagi üksnes harjumusest? Jah, kui nõusolek on antud kohe alguses. Sellises suhtes investeerib mees oma karjääri, tervisesporti, sõpradesse jne) ja naine katsub oma rahulolematuse matta pere eest hoolitsedes. On ka neid paare, kes ei taha valmistada lähedastele pettumust ja jäävad selle tõttu, et nii on turvalisem ja kindlam. Ja paljud rahulduvadki sellise eluga. Selline silmakirjalik elu aga sunnib inimesi elama sellist elu, mis ei vasta nende soovidele, tundma kahetsusi kogu ülejäänud elu jooksul ning samuti paneb neid tundma sügavat melanhooliat. 

 

 

 

 

Mida siis teha, kui suhe on muutunud rutiinseks ja liiga harjumuslikuks? Kõigepealt tuleb seda enesele teadvustada. Aru saada, et sa ei tunne enam selle inimesega liblikaid kõhus ehkki enne see nii oli. Ja seejärel tuleb tegutseda. Ning mitte unustada, et inimesed harjuvad väga ruttu harjumustega. Kui sina ei reageeri, ei reageeri ka tema. Seejärel mõtle järgi, kas teie suhtes on kõik muidu korras, kas tööasjad ei tekita teie vahel probleemi? Kui probleem tuleb teie suhtes, tuleb partneriga rääkida sellest. Ja kui ta küsib sinult, kas sa oled kellegagi kohtunud, siis vasta, et just nimelt, veel ei ole. Edasi võib teid aidata mõni pereterapeut. Ning see võib juba teie suhtes imesid korda saata.

Kommentaare ei ole