{ads}

HIDE

Viimased

latest

8 märki, mis näitavad, et sa tarbid liiga palju suhkrut

  Foto : unsplash / Mathilde Langevin   Sa oled suh...

 

Foto : unsplash / Mathilde Langevin

 

Sa oled suhkrust sõltuvuses

Mida rohkem magusat sa sööd, seda suurem vajadus sul tekib. Suhkur on sõltuvust tekitav. Ja sellest sõltuvusest on raske vabaneda. Vähendades suhkru söömist on võimalik aga vabaneda liigsetest kilodest, tunda end kergemana, olla paremas vormis ja näha noorem välja, sest suhkur tekitab naha enneaegset vananemist. Suhkru söömine kiirendab kollageeni ja elastiini (mis on vastutavad naha elastsuse eest) degeneratsiooni.

Nüüd sa ei saa öelda, et sa ei teadnud. 

 

Sul on energiapuudus

Selleks, et olla heas vormis, tuleb hoiduda suhkru tarbimisest, sest suhkur käivitab insuliini tootmise ning see omakorda soodustab rasvade ladestumist.  Selline seisund väljendub läbi üldise väsimuse ning muudab ajutegevust aeglasemaks. Sellepärast tuleks vältida nii palju, kui võimalik liigset suhkru tarbimist ning muuta oma toidulauda mitmekülgsemaks, süües rohkem valke ja kiudaineid.

 

 

 

 


Sul on rasvane nahk

Suhkru tarbimine jätab jälje ka jumele ning võib põhjustada erinevaid nahaprobleeme. Selleks, et leida probleemile lahendust, tuleb muuta toitumisharjumusi ning vähendada suhkru söömist.


Sul on muutlik tuju

Liigsest suhkrust tekkinud veresuhkru taseme tõus põhjustab sagedasi tujumuutusi, väsimust ja muudab kergesti ärritavaks. Vähendades suhkru tarbimist on võimalik paremini oma emotsioone kontrollida ning kaovad ka tujumuutused.


Sa oled kaalus juurde võtnud

Liigne suhkru tarbimine mõjutab kõhunäärme tööd, mis hakkab rohkem insuliini tootma. See aga vallandab insuliiniresistentsuse ning põhjustab kaalu tõusu. Parem on piirata suhkru tarbimist.

 

 

 

 


Sul on probleeme hammastega

Süljel on organismis oluline roll, ta aitab hoida tasakaalus suu pH taset. Suhkur aga mõjutab seda mikroobide tasakaalu. Suhkru tarbimise tõttu hakkavad levima bakterid, mis on vastutavad kaarieste tekke eest.


Sa oled peale söömist uimane

Liigne suhkru tarbimine lisab kõhunäärmele tööd juurde ning väsitab seega kogu organismi, aeglustades samal ajal ajutööd.


Kui mitte ükski teine toiduaine ei maitse nii hästi, kui suhkur

Selline seisund viitab suhkru sõltuvusele. Selline sõltuvus on sama ohtlik, kui kõik teised sõltuvushäired, sest ta võib tekitada terviseprobleeme ja suhkru ületarbimist. Selle puhul aitab, kui hakata rohkem aed- ja puuvilju sööma.  




Kommentaare ei ole