{ads}

HIDE

Viimased

latest

7 märki, mis viitavad sellele, et sa teed oma suhtele ise halba

Foto : unsplash / Alex Ivachenko      Kuidas sa ise oma suhet praegu hindaksid? Kas sul on tunne, et asjad lähevad aina halv...

Foto : unsplash / Alex Ivachenko

 

 

 Kuidas sa ise oma suhet praegu hindaksid? Kas sul on tunne, et asjad lähevad aina halvemaks ja te ei oska enam ilma vaidlemiseta elada? Võib-olla oled sina ise selles süüdi?

Igas suhtes tuleb ette lahkhelisid ja arusaamatusi. Kui sul on aga tunne, et selline olukord kestab ja kestab ilma, et mingit lahendust paistaks, siis mõtle järele, kas sinul endal selles mingit süüd ei ole? 

 

Vaata, millised on 7 enimlevinut märki sellest, et sina ise oma suhtele halba teed


1. Sa näed kõiges ainult halba

Kas sa otsid kogu aeg vigu ja puudusi teise juures? Keskendudes üksnes negatiivsele küljele ei muuda sa ainult ennast õnnetuks vaid ka sinu kaaslasel võib tekkida tunne, nagu poleks ta piisavalt hea ega suuda sind õnnelikuks teha. 

Katsu olla üle sellest, mis sulle ei meeldi ja räägi rohkem sellest, millega sa rahul oled. Ainult nii suudad sa parandada kodus valitsevat õhkkonda ja leida väljapääsu sellest situatsioonist.


2. Te vaidlete ikka samade probleemide pärast

Näiteks esikus vedelevad jalanõud, õhtused telekasaated või siis asjaolu, et ta liiga palju töötab - ikka ja jälle vaidlete te selle sama probleemi pärast. Ja midagi head see teie suhtele ei tee. See tekitab tunde nagu ei areneks see suhe edasi vaid keerleb ringiratast.

Rääkige antud probleemist mõnel sellisel momendil, kui te mõlemad olete rahulikud ja leidke lahendus. Kui lahendust ei ole - näiteks kui ta ei saa oma tööaegu muuta - siis pead sa sellega leppima nii nagu see on. Või siis tunnistama, et sa ei ole selles suhtes õnnelik.

 

 

 

 


3. Sa ei aruta asju ülesehitavalt

Kas sa solvad oma kaaslast tülitsemise käigus? Või hoopis vaikid ja keeldud rääkimast probleemist? Kui sul on kombeks arutada nii, et see tundub ebaõiglane ja solvav, siis ei leia sa iialgi lahendust ja võid oma suhet hävitada.

Selle asemel, et öelda: "Sa ei helista ju kunagi!", ütle parem: " See tegi mind kurvaks, et sa mulle ei helistanud." Parem on rääkida probleemist rahulikult ja leida ühiselt lahendus.


4. Sa karistad oma kaaslast asjade pärast, mida keegi teine tegi

Paljud inimesed elavad minevikutraumadega, mille eelmised suhted neile on jätnud. See on täiesti normaalne. Su kaaslane peab sellest aru saama. Aga sina pead ka mõistma, et sa ei saa teda süüdistada selles, mis sinuga kunagi juhtus. Sest paljud inimesed käituvad nii alateadvuslikult. Läbi liigse armukadeduse, mille on vallandanud minevikus aset leidnud petmine.

Räägi sellest oma kaaslasele. Vajadusel pea nõu mõne spetsialistiga, mis aitab sul ravida su hingehaavu.


5. Sa kordad kogu aeg sama suhteskeemi

Kui kõik su suhted sarnanevad üksteisele ja leiavad samasuguse lõpu samade põhjuste pärast, siis viitab see blokeeritud suhteskeemile. Sa teed ikka ja jälle samu vigu ning teed seda alateadlikult. Sa valid ikka ja jälle samu partnereid, kes sulle ei sobi, kellel on samad vead ja puudused ning teed seda, mis ei ole sulle hea.

Sa pead probleemi enesele teadvustama ja katsuma mõista, miks sa otsid kogu aeg samu partnereid. Mõtle sellele, millised on tegelikult sinu soovid ja vajadused suhtes. Katsu nõu pidada ka mõne psühholoogiga või terapeudiga.

 

 

 

 


6. Sa ei räägi sellest, mida sa tahaksid

Väga paljud inimesed ootavad, et nende kaaslane oskaks nende mõtteid lugeda. Kahjuks ei ole see üldse reaalne. Me kõik oleme erinevad ja meil on erinevad soovid ning ootused suhtes. Järelikult on tähtis, et sa ütled oma kaaslasele, mida sina sooviksid ja milline on sinu nägemus.

Kui sa tahad, et ta veedaks rohkem aega sinuga, et ta oleks sinu vastu tähelepanelikum või helistaks sulle rohkem, siis ütle talle seda lihtsalt ja ilma etteheideteta. Nagu alati, on suhtlemine võti.*


7. Sa oled emotsionaalselt sõltuv

Nende inimeste enesehinnang, kes on emotsionaalselt sõltuvad oma kaaslasest, tugineb partneri käitumisele. Nad veedavad kogu oma elu sooviga teist õnnelikuks teha. Nad vajavad kogu aeg teadmist, et neid hinnatakse ja väärtustatakse. Nad kardavad, et teine neid maha jätab. Ja tulemuseks on see, et nende kaaslane hakkab neist eemalduma vähehaaval.

Selleks, et vabaneda emotsionaalsest sõltuvusest, tuleb probleemi teadvustad ehkki see ei olegi nii lihtne. Tähtis on pidada nõu mõne spetsialistiga, kes aitab taastada enesehinnangut ja õppida ennast rohkem armastama.  



© 2021 Sisu kopeerimine keelatud!

Kommentaare ei ole