{ads}

HIDE

Viimased

latest

Ingver - tervise parandaja ja immuunsuse tugevdaja

  I ngveri kodumaaks on Lõuna-Aasia. Seal maades on ingverit kasutatud toiduvalmistamise ja ravimina juba tuhandeid aastaid.   In...

 

Ingveri kodumaaks on Lõuna-Aasia. Seal maades on ingverit kasutatud toiduvalmistamise ja ravimina juba tuhandeid aastaid. 

 Ingverit kasutatakse toiduvalmistamise juures, ta annab roale erilise ja omapärase maitse. Ingverit kasutatakse samuti traditsioonilise ja alternatiivse meditsiini juures loodusliku ravivahendina, et ravida erinevaid terviseprobleeme, nende hulgas iiveldused, lihasevalud ja seedeprobleemid.





Ingveril on väga tugev põletikuvastane toime, sellepärast kasutatakse seda loodusliku valuvaigistina. Külmetushaiguste korral  soovitatakse juua ingveriteed.

Ingverijuur ehk risoom sisaldab gingerooli, mis annab ingverile omase tugeva maitse ja tsingerooli. Gingerool kaitseb südant. Samuti sisaldab ingver  A-, C- ja B-rühma vitamiine (vitamiine leidub ainult värskes ingveris), mineraale ja tugevaid antioksüdante, eeterlikke õlisid, mis annavad ingverile tema vürtsika maitse ja olulisi mikroelemente. Ingveris leidub palju fosforit, magneesiumi, mangaani, kaaliumi, fluori, joodi ja rauda. Lisaks sellele palju aminohappeid. Ingver sisaldab rikkalikult antioksüdante, mis hoiavad ja kaitsevad keha rakke vabade radikaalide eest. Viimased on paljude terviseprobleemide allikaks, eriti just südamehaiguste, vanadusega seotud haiguste ja vähi.

Ingver on looduslik antibiootikum ja seda kasutatakse nii nagu sibulat või küüslauku.

Ingver aitab alandada kolesteroolitaset ja parandab immuunsussüsteemi. Ta on looduslik valuvaigisti.
Ingver aitab parandada vereringet ja alandada vererõhku.



Väga kasulik on ingver külmetushaiguste korral.

Ingver aitab iiveldushoogude vastu.

Ingver on suurepärane, et kehast mürkaineid väljutada, ta aitab seedeprotsessile kaasa. Samuti võib teda kasutada edukalt kaalu langetamise eesmärgil.

Ingver võib aidata vähi ennetamisel sisaldades (6)-gingerooli, millel on vähivastane toime. Isegi, kui uurimistööd hetkel ei ole veel kindlalt tõestanud, et seda hüpoteesi kinnitada, üks 30 inimese peale läbi viidud uurimistöö näitas, et kui tarbida 2 gr ingveri iga päev vähendab see märkimisväärselt põletikulisi protsesse organismis.

Ingver stimuleerib aju, parandab selle tööd ja aitab võidelda selle haiguste vastu.

Ingverit kutsutakse armurohuks, sest tal on potentsi ja viljakust tõstev omadus.

Ingver tõstab keha soojust ning parandab hingamisteede tööd.

Ingveril ei ole kõrvaltoimeid.

Vanad hiinlased usuvad, et ingver hoiab inimese noorena ja pikendab eluiga.

Kommentaare ei ole