{ads}

HIDE

Viimased

latest

Tõhus looduslik vahend, mis aitab maksa puhastada

 Maks on inimese suurim siseorgan, millel on organismis üle 500 eluliselt tähtsa funktsiooni täita. Maks osaleb rasvade ainevahetuse ...

 Maks on inimese suurim siseorgan, millel on organismis üle 500 eluliselt tähtsa funktsiooni täita. Maks osaleb rasvade ainevahetuse juures, puhastab organismi kahjulikest ainetest, filtreerib ja puhastab verd, sapi eristamine, kaitsefunktsioonide täitmine ja vereringe mahu reguleerimine. Maks toodab ka hormoone, osaleb süsivesikute ainevahetuses ja ladustab mineraale ning vitamiine. 

unsplash@mkhaliqi


Hea tervis saab alguse tervislikust toitumisest.  Maksa rikuvad aga alkoholi tarbimine ja liiga rasvane toit, mille tagajärjel maksarakkude uuenemine aeglustub. 

Maksa hea tervise ja puhastamise pärast oleks tähtis hoida kontrolli all oma kehakaalu, nii kaitsed sa oma maksa rasvumise eest. Liikumine tuleb alati kasuks. Kindlasti on vaja harjutada end tervislikumalt toituma, vältides liiga rasvast ja valmistoitu ning süüa rohkem köögi- ja puuvilju. 

 

Mida sa veel saad teha maksa tervise heaks? 

 

Maksa võib looduslikul teel turgutada ja tema tööd parandada tarbides C vitamiini. Sidrun on maksa sõber, sest ta sisaldab rikkalikult C vitamiini, mis on maksa töö jaoks väga oluline. C vitamiini sisaldavad toiduained on eriti tähtsad, sest nad aitavad maksa tööd parandada ja kaitsevad rakke oksüdeerimise eest.

C vitamiini igapäevane tarbimine aitab alandada maksa rakukahjustuste ja -põletiku riski. C vitamiin on samuti oluline glutatsiooni sünteesi juures. Tegemist on kasuliku antioksüdandiga, mis kaitseb vabade radikaalide eest organismi, puhastab maksa ja tugevdab immuunsüsteemi.

 

 

 

Piparmünt aitab võidelda aga halva suuõhu vastu, mis maksaprobleemidega sageli kaasneb. Piparmünt parandab samuti seedimist, tänu oma fenoolsetele ühenditele, mis stimuleerivad sapi eristumist. 

Maksa turgutamiseks võid sa valmistada järgmiseid tervislikke jooke aga vali kindlasti mahetooted!

 

Piparmündi-sidrunijook 

 

  • Paar piparmündilehte
  • Sidrunimahla
  • 1 liiter vett
  • 1 sl mett (soovi korral)

Keeda 5 minutit vett, millesse sa oled lisanud piparmündilehti ja lase seejärel jahtuda toatemperatuurile. Seejärel lisa ühe värskelt pressitud sidruni mahl ja mesi. Sega ning kalla saadud jook mõnda anumasse ning pane see külmkappi. 

Joo iga päev 1 nädala jooksul.  

 

 

 

 

Kurgimahl

 

Lõika kurk väikesteks tükkideks ja sega blenderis mahlaks klaasi veega. Paremate tulemuste saamiseks lisa poole sidruni mahl. 

 

Ingveritee

 

Lisa oma tee sisse riivitud ingverit, poole sidruni mahl ja 1 sl mett. 

 

Võililletee

 

Võilill on maksale väga kasulik. Valmista võilillejuurest teed ja joo seda iga päev.

 

Roheline tee

 

Roheline tee sisaldab organismile vajalikke toitaineid, on antioksüdantse toimega ja tervislik jook. Joo nii palju, kui võimalik, rohelist teed.

 

Greibi ja kaneelimahl

 

Sega omavahel blenderis greip ja 1 tl kaneeli klaasitäie veega. 



Kommentaare ei ole