{ads}

HIDE

Viimased

latest

Teaduse järgi on kassidel 5 erinevat isiksust: uudishimulik, iseseisev... Milline sinu kass on?

Nii nagu inimesed on erinevad, on ka kassidel igal ühel oma isiksus. Teadlaste sõnul on neid erinevaid isiksusevorme lausa 5. On neid, kes ...

Nii nagu inimesed on erinevad, on ka kassidel igal ühel oma isiksus. Teadlaste sõnul on neid erinevaid isiksusevorme lausa 5. On neid, kes on sülekassid, on neid, kes end silitada lubavad ainult siis, kui nad ise seda tahavad.



unsplash @ plhnk



Kassidest ei ole lihtne aru saada. Mõnikord võib kass käituda üsna üllatavalt ka nende inimeste arvates, kes peaksid kassidega küll juba harjunud olema. Mõnikord otsib kass inimese seltsi, teinekord eelistab üksi olla ja teha oma toimetusi. 

2019. aasta veebruarikuus Lincolni ülikooli poolt ühes teaduslikus ajakirjas Plus One avaldatud artiklis kirjutavad nad, et kassidel on lausa 5 erinevat isiksust.

Milline on sinu kass? 




Kass, kes vajab palju tähelepanu

Tegemist on kassiga, kes otsib sinu tähelepanu pidevalt ja järgneb sulle igale poole. Ta ei jäta sind kunagi üksi ja järgneb sulle isegi vannituppa. Ta tahab palju süles olla, talle meeldib, kui teda silitatakseja ta vajab palju tähelepanu sinu poolt.

Kui sa kodus töötad arvuti taga, tuleb ta sinu ja arvuti vahele - mõnikord istub isegi arvuti peale, nõudes kogu tähelepanu endale. Kui sa raamatut loed, siis istub ta raamatu peale.

Kass, kes armastab kasse

Tegemist on kassiga, kes küll peab lugu inimestest, ent eelistab palju rohkem olla koos teiste kassidega. Ta võib olla tundide kaupa õues, otsides teiste kasside seltsi, kellega uudiseid vahetada. Tuppa tuleb ta väga hilja ja alles siis, kui nälg peal on. 





Jahipidaja kass

Ehkki kass on koduloom, siis sellest polegi nii kaua tagasi, kui kassid olid metsloomad, kes pidid ise endale toitu muretsema. Tänapäeval on asjad tema jaoks lihtsamaks, piisab ainult, et ta selleks soovi avaldab, kui tema söögikauss toiduga täidetakse. Ent tema instinktid on ikka veel alles, ehkki jahti peab ta pigem mängulisel eesmärgil. 

Uudishimulik kass

Kasse paistab huvitavat kõik, mis toimub. Nad on kursis kõikide oma tänava uudistega.

Omapead uitav kass

Kassid lasevad end silitada ainult siis, kui nad seda tahavad. Eriti need, kes eelistavad pigem isepead ringi uidata. Tema ei lase end nii lihtsalt sülle võtta ja tahab rohkem aega üksi olla.

Kommentaare ei ole