{ads}

HIDE

Viimased

latest

Sibulakoored tervise heaks

V iimasel ajal räägitakse tihti puu- ja juurviljade koorte kasulikkusest tervisele, mis pakatavad kasulikkudest antioksüdantidest ja v...

Viimasel ajal räägitakse tihti puu- ja juurviljade koorte kasulikkusest tervisele, mis pakatavad kasulikkudest antioksüdantidest ja vajalikest toitainetest.
Seega selgub, et me oleme siiamaani ära visanud kõige kasulikumad ja vitamiinirikkamad osad.



Kuidas on lugu sibulaga ja täpsemalt siis sibulakoortega. Kõik me kasutame sibulat igapäevaselt toiduvalmistamise juures, kooridest sibula alati enne ära, ning visates koored prügikasti.

Mida sisaldavad aga sibulakoored, seda teavad vähesed. Sibulakoored sisaldavad rikkalikult kvertsetiini - üht võimsat antioksüdanti, mis reguleerib vererõhku ja ennetab südameveresoonkonna haigusi, nende seas arterioskleroosi.

Sibul on tuntud oma antibakteriaalse toime poolest. Sibul on väga tõhus, et reguleerida veresuhkru taset, ta aitab ninaverejooksu peatada, vallandab vähirakkude apoptoosi ja annab tõuke immuunsüsteemile tagades organismile hea annuse c-vitamiini.




Punane sibul sisaldab kõige rikkalikumalt fütotoitaineid.

Vastupidiselt valgele sibulale sisaldavad punased sibulad suurtes kogustes kvertsetiini ja bioflavonoide, mis on eriti kasulikud, et hävitada vabu radikaale organismis. Lisaks sellele, et kvertsetiin on võimas antioksüdant, seenevastane, antibakteriaalne ja põletikuvastane on ta ka tõhus vähivastases ravis.

Mitmete uuringute järgi ennetab ja pärsib kvertsetiin soolepolüüpide moodustumist, võitleb ja takistab viiruste arengut ja ravib psoriaasi.

Teisest küljest seostatakse punast sibulat vähendatud riskiga haigestuda maovähki. Ühe uuringu järgi piisab, et tarbida pool sibulat päevas selleks, et alandada 50% maovähi riski.

Lisage sibulakoored oma toitudele ja see tagab teie organismile hea annuse antioksüdante.






Kommentaare ei ole