{ads}

HIDE

Viimased

latest

Uuringute järgi võib igapäevane kiirel sammul kõndimine eluiga lausa 15 aasta võrra pikendada

unplash Kõik teavad, et kõndimine on tervisele kasulik aga ilmselt seda, et kõndimine võib ka eluiga pikendada, teavad ainult vähesed...

unplash


Kõik teavad, et kõndimine on tervisele kasulik aga ilmselt seda, et kõndimine võib ka eluiga pikendada, teavad ainult vähesed.

Nii väidab igatahes Inglismaal asuva Leicesteri ülikooli poolt läbi viidud uuring. Uuringu käigus uuriti 474 919 inimese andmeid, kelle keskmine vanus oli 52 aastat. Uuring viidi läbi ajavahemikul 2006 - 2016 ning uuringu tulemused näitasid, et nende inimeste oodatav eluiga, kellel oli harjumuseks palju ja kiire sammuga kõndida (võtmata arvesse nende kehakaalu ) oli palju kõrgem, kui inimestel, kes vähe kõndisid.



Naistel, kes kõndisid tihti ja palju, oli oodatava eluea pikkuseks 86,7 - 87, 8 aastat. Nende inimeste oodatav eluiga aga, kes vähem kõndisid, oli kõigest 72,4 aastat. Kiiret kõndi harrastavate meeste oodatav eluiga oli keskmiselt 85,2, neil, kes kõndisid vähem aga kõigest 64,8.

Teiste sõnadega võib tulemustest näha, kui oluline tegur on füüsiline aktiivsus eluea pikendamise juures

Uuringutöö tugines Briti Biopanga andmetele ja analüüsiti National Insititute for Health Research, Leicesteri'i haigla ja ülikooli poolt.

Seega, kui sulle meeldib kõndida, siis jätka samas vaimus. Samuti on uuringud ka tõestanud et kõndimine vähendab südame-veresoonkonna haiguste riski 31% võrra. 

Lisaks sellele põletab kõndimine kalorid ning tagab sulle hea füüsilise vormi.





Kommentaare ei ole