{ads}

HIDE

Viimased

latest

Puhasta oma lümfisüsteemi kolme päeva jooksul ja ole terveks aastaks terve

T änapäeva kiire elu tõttu on inimesed pidevalt väsinud ja stressis. Suure ülekoormuse tõttu võtab enamik peale pika päeva lõppu külm...


Tänapäeva kiire elu tõttu on inimesed pidevalt väsinud ja stressis.

Suure ülekoormuse tõttu võtab enamik peale pika päeva lõppu külmutuskapist seda, mida on kõige lihtsam valmistada. Pikemas perspektiivis selline toitumine väsitab organismi, eriti just lümfisüsteemi, mis selle tulemusel ei funktsioneeri enam korralikult.

Lümfisüsteemi ülesanne. 

Lümfisüsteem on lümfisõlmede, soonte ja organite kogum, see kuulub inimese lümfisüsteemi juurde ja  on immuunsussüsteemi osa. Ta aitab meil võidelda erinevate haigustega.

Lümfisooned koguvad endasse vedelikku ehk lümfi.

Lümfil on värvitu vedelik, rikas valgete vereliblede ja lümfotsüütide poolest. Lümfisüsteem paneb immuunsussüsteemi rakud üle organismi liikuma ja immuunsussüsteemi reageerima põletiku korral. Ta aitab samuti kaasa hormoonide ja toitainete kulgemisele ja aitab väljutada liigset vedelikku kudedest, puhastada keha toksiinidest, jääkainetest.

Korralik lümfisüsteemi funktsioneerimine on seega väga oluline puudutades otseselt kõikide teiste organismi süsteemide tööd nagu seedesüsteem, immuunsussüsteem ja närvisüsteem.

Kui lümfisüsteem korralikult ei tööta võib see endaga kaasa tuua mitmeid terviseprobleeme ja haigusi. Sellepärast on oluline lümfisüsteemi puhastada, et head tervist alal hoida.

3-päevane lümfisüsteemi puhastuskuur

Juba tuhandeid aastaid tagasi teadsid paljud rahvad, sealhulgas indiaanlased, kui vajalik on organismi puhastada.

Lümfisüsteemi puhastamine on tänapäeval isegi meedikute poolt heaks kiidetud.

Enne kuuri alustamist pidage nõu oma raviarstiga. Kuur kestab kolm päeva aga paremate tulemuste saamiseks võite seda pikendada.

Eesmärk on väljutada kõik, mis takistab head seedimist ja taastada energiat.




Mida vältida tuleb?

Kuuriga alustades peab välja jätma oma toidulaualt kõik toiduained, mis võivad allergiliselt mõjuda, nagu nisu, piimatooted, soja, mais, lisa- ja säilitusained.

Tuleb juua palju vett - vähemalt kuus kuni kaheksa klaasi iga päev. Vältige liiga külma vee joomist.

Vähendada kohvi tarbimist (eelistada hommikuti kohvi joomist aga kindlasti mitte tühja kõhu peale, sest tühjale kõhule juues mõjub kohvi organismile halvasti) .Vältida tuleks samuti jooke ja aineid, mis toimivad stimuleerivalt nagu tubakas, loomulikult jääb täiesti kõrvale alkohol.

Vältida kiirtoite, vorstitooteid ja praetud toite.

Mitte tarbida muundatud ja rafineeritud toiduaineid ega jooke. Makaronid, sai, teraviljad, küpsised ja koogid mis sisaldavad suhkrut on keelatud.

Pöörata rõhku kehalisele koormusele, teha trenni, sportida, hingata korralikult ja olla piisavalt päikese käes.

Esimene päev.

Tarbida suures koguses värskeid ja mahe köögi- ja juurvilju. Juurviljad, mis kiirendavad lümfisüsteemi puhastust on: punane peet, suvikõrvits, seller, sibul, petersell, roheline paprika, spinat, sinepilehed, porgand, naeriselehed, brokoli, roheline salat ja kapsas.

Peet ja porgand ei kuulu roheliste juurviljade hulka aga kuna nad sisaldavad palju vitamiine ja mineraale on nad suurepärased vahendid, et puhastada lümfisüsteemi kolme päeva jooksul. Need juurviljad sisaldavad rikkalikult antioksüdante nagu flavonoidid, beeta-karoteene ja karotenoide. Antioksüdandid võitlevad vabade radikaalise vastu, mis võivad rakke kahjustada.

Puhastage juurviljad, koorida ei ole vaja, sest kõik osad on kasulikud - ka juured ja varred. Keetke oma juurviljad filtreeritud või distilleeritud vees madalal tulel kaks tundi. Katke pott kaanega, et alles hoida mineraale ja vitamiine.

Nõrutage keeduvesi ja hoidke see alles. Jooge kolm klaasi seda keeduvett kaks korda päevas eelistades enne lõuna- ja õhtusööki.




Teine päev.

Jooge kolm klaasi köögivilja puljongit enne hommiku-, lõuna- ja õhtusööki. Kui puljong otsa lõppema hakkab võib sinna juurde lisada distilleeritud vett.

Kolmas päev.

Sama, nagu teisel päeva: jooge kolm klaasi puljongit enne iga einet. Aga sellel päeval lisage oma einele juurvilju, mida te puljongis keetsite.

Nõuanded: 

Jooge iga hommik üks klaas sidrunimahla veega pooleks.

Jooge iga päev 6-8 klaasi filtreeritud vett, mis pole liiga külm.

Eelistage tervislikku toitumist, sööge palju juurvilju, puuvilju ja häid rasvu. Tarbige vähem proteiine.

Sööge ristõielisi vilju nagu kapsas, brokoli, kress ja lillkapsas. Eelistage aurutatud vilju.

Tehke piisavalt sporti ja olge positiivsed!

Tehke seda kuuri kaks korda aastas: kevadel ja sügisel.

Kommentaare ei ole