{ads}

HIDE

Viimased

latest

Miks sa peaksid oma maksa heaks igal õhtul ravimteed jooma?

Maks on üks organitest, mis kannatab kõige rohkem halbade toitumisharjumuste, toidulisandite, toksiliste ainete, halbade emotsioonide ...


Maks on üks organitest, mis kannatab kõige rohkem halbade toitumisharjumuste, toidulisandite, toksiliste ainete, halbade emotsioonide ja õhureostuse all.



"Maks on keha üks suuremaid ja tähtsamaid puhastajaid, kuid mitte ainult. Nii öösel kui ka päeval vahetpidamata töötav maks täidab enam kui 500 erinevat ülesannet. Kõik, mida me sööme, hingame ja nahale määrime, jõuab lõpuks maksa." kirjutab Egle Koppel oma raamatus "Maksa puhastamine taimetoiduga".

Et ennetada maksahaigusi ja seega ka teisi terviseprobleeme, peaks maksa eest hoolitsema looduslike vahenditega.

Kergem on maksahaigusi ennetada, et ei peaks ravima pöördumatult kahjustunud maksa. Meil on võimalik maksa puhastamisele kaasa aidata või vähemalt osaliselt taastada selle vere puhastamise võimet ja parandada maksa talitlemist. Kuna maks kannab hoolt kogu keha eest, on meie ülesanne seda võimaldada, toetades teda tervislike harjumuste ja elustiiliga.

Kuigi inimene ei saa ise otseselt oma maksa puhastada, sest seda saab teha ainult tema maks ise, saame me tema ülesannet kergemaks teha. Seepärast on oluline iga päev, eriti aga puhastusperioodi ajal pakkuda oma maksale toitaineterikast toitu ja vähendada tema koormust, et ta saaks ise tervendada ja uuendada oma rakke ning toimida nii nagu vaja.

Mida paremini maks funktsioneerib, seda paremini toimivad kõik organid ja kogu keha. Üldistatult võib öelda, et terve maks võrdub hea tervisega kogu kehas.



Maksa tähtsus


Maks on keha suurim ja üks tähtsamatest siseorganitest.

Maksa funktsioonide seas on toitainete ja rasva energiaks muundamine, teeb kahjutuks verre sattunud mürkained, eemaldab jääkained ja aitab kaasa seedeprotsessile.

Maks on organ, mis kannatab kõige rohkem tänapäeva elu ülekoormuse all (Egle Koppel: "Kuna meie toitumisharjumused on viimase saja aastaga tohutult muutunud: tarbitakse palju ravimeid, alkoholi ja tehiskemikaalidega rikastatud toitu. Isegi loomuliku ainevahetuse käigus tekivad jääkained ja kahjulikud ühendid, seega võib vaid aimata, mis siis veel ebatervisliku ja ebaloomuliku toitumise korral toimub. Stress ja depressioon kurnavad samuti kogu keha, takistades selle normaalset funktsioneerimist. Toksilised metallid – plii, alumiinium, elavhõbe ja kaadmium – on keskkonnas laialt levinud, samuti tööstus- ja heitgaasid. Need kõik kokku avaldavadki inimesele toksilist mõju.
Kõik see, mida maks ei suuda nii füüsiliselt kui ka vaimselt töödelda, talletub meie maksas, põhjustades varem või hiljem ülekoormust. Halvasti talitlev maks võib aga omakorda olla paljude terviseprobleemide põhjuseks.") on maksal hämmastav ja imeline taastusvõime.

Tänu rohkele verevarustusele on maks tuntud ka oma imepärase tervenemis- ja uuenemisvõime poolest. See tähendab, et maks suudab vähese ajaga saavutada uuesti oma töövõime ja jätkata toksiinide väljutamist kehast endisel moel. Maks uuendab end iga viie kuu tagant ehk maksarakkude eluiga on ligikaudu 150 päeva. Maksa taastumisvõime käigus toimub elundi vananenud, kahjustunud ja hävinud koe uuenemine, nii et ebafunktsionaalsed maksarakud asendatakse funktsioneerivatega.

Milliseid ravimtaimi eelistada?
Eelistada tuleks muidugi taimi, mis parandavad maksa ja sapipõie funktsioone.





1. Maarjaohakas


Maarjaohakas on üks parimaid ravimtaimi maksa taastamiseks.

Maarjaohakas suurendab maksa vastupanuvõimet, tugevdab sapi moodustumist ja eritumist ja mõjub hästi seedetraktile.

Maarjaohakas leidub C-vitamiini, magneesiumi, kaaliumi, kaltsiumi, seleeni, linoolhapet ja flavonoide nagu kvertsetiin.


2. Võilill


Võilill puhastab maksa ja verd, taimega ravitakse nahahaigusi, lümfiteede põletikke, kehvveresust, parandatakse seedekulglat. Juuretõmmist, mõnel juhul ka juure-lehetõmmist kasutatakse furunkuloosi, vistrike, nahalööbe ja muude ainevahetushäiretest tingitud probleemide korral.
"Võilill on üks kõige täiuslikum taimne toit Maa peal. Kõik elujõulised toitained on esindatud ühes allikas ja parimas vahekorras, nii et keha saab siit kõik suurepäraselt kätte,” ütleb herbalist Gregory Tilford.

Võilill on suurepärane ravimtaim, sest ta kannab hoolt maksa ja neerude eest ja stimuleerib organismi puhastavat võimet.

3. Boldopuu lehed


Boldopuu lehed sisaldavad alkaloide nagu  boldiin, mis kaitseb maksa ja mida aitab kaasa sapi moodustumisele ja eritumisele.

Boldopuu lehed aitavad kaasa seedeprobleemide korral, puhastavad organismi ja võitlevad unetuse vastu.

4. Artišokk



Artišokki kasutatakse sapi erituse ja seedimise soodustamiseks. Artišokk on võimas maksa kaitsja, mis toetab maksa tegevust ja soodustab maksa taastamisvõimet hepaatiliste haiguste korral nagu maksatsirroos.


Samuti tuleb ära märkida roheline tee, mis on suurepärane ravimtaim maksa heaks, sisaldades rikkalikult antioksüdante ja omab mitmeid tervisele kasulikke toimeid.

Sellegipoolest ei tasu rohelist teed juua õhtusel ajal, sest ta võib oma stimuleeriva toime pärast takistada mõnedel inimestel magama jäämist.


Õhtuseks ravimtee koguseks piisab poolest tassist, mõru maitse võtab ära, kui lisate sidruniviilu tee sisse. Jooge teed enne magama heitmist.














Miks just õhtul?

Hiina traditsioonilise meditsiini järgi taastuvad maks ja sapipõis esimestel öötundidel.
Kogu organism taastub õhtul ja öösel.

(Sapipõis taastub kella 23 – 1, maks kella 1 –3 öösel. Ta on kõige võimsam  organ, annab pingestatult ja lõdvestamata väga negatiivseid emotsioone. Inimesed magavad tavaliselt magusasti sellel ajal, neil on soe. Maks taastub aktiivselt soojas ja ilmtingimata horisontaalselt, siis toimib maksa drenaaž so. sapi nõre eritub. Oleme arusaamisel, et sapi nõre tuleb sapist, tegelikult on veel maksast nõred, mis sapi nõrega ühinevad. Eemaldatud sapipõie puhul on maks sunnitud sapipõie ülesanded endale võtma. Väga tähtis on, et aktiivse taastumise ajal tekiks õige koostisega sapi nõre, mis on ülimalt vajalik vedelik meie organismile. Vale koostisega sapi nõre puhul teie parasiidid tegutsevad rõõmsalt edasi hoolimata ravist http://www.korditseps.ee/professor-dr-l-v-suskova-faradoteraapiast/)

Sellepärast on oluline, et õhtusöök söödakse vara ja et see oleks kerge ja mitte maksale koormav.

Sellisel moel on maks vaba seedeprotsessist ja võib pühenduda kogu oma energia taastumisele.

Muuseas tagab see ka parema une ja organismi taastumisvõime olles hommikul täis suuremat energiat.

Sellegipoolest, kõikide vaevustega pöörduge kõigepealt oma perearsti poole. 













Kommentaare ei ole