{ads}

HIDE

Viimased

latest

7 nõuannet, mis aitavad lahti saada kõhupiirkonda ladestunud rasvast

Kui sa tahad lahti saada kõhurasvast, siis pole sul mõtet hakata tegema 50 kätekõverdust päevas. Esiteks kurnad sa end ruttu ära, teiseks e...

Kui sa tahad lahti saada kõhurasvast, siis pole sul mõtet hakata tegema 50 kätekõverdust päevas. Esiteks kurnad sa end ruttu ära, teiseks ei pruugi see sind aidata. See, mis aitab, on muuta oma toitumist ja teha spetsiaalseid harjutusi, mis põletavad ruttu kõhurasva.



unsplash @jenandjoon

Hoia kõhtu sees terve päeva jooksul

See võib tunduda imelik ja kummaline soovitus aga tegemist on enesele probleemi teadvustamisega enne treeningute alustamise ja toitumise muutmisega. Nii kodu, kui töö juures - hoia oma kõhtu sees vähemalt nii tihti, kui see sulle meelde tuleb. Suru oma naba vastu selgroogu. Ära unusta, et keha on otse seotud sinu meelega, seega tagad sa oma kehale parema energia ja tugevdad samal ajal lihaseid.



Liiguta ennast

Jäta meelde, et rasva hakkad sa põletama täpselt sellest hetkest, kui sa oled otsustanud ennast rohkem liigutama hakata. Selle selgitus on väga lihtne: osaliselt ladestub rasv sellepärast, et keha ei suuda põletada ära nii palju, kui talle antakse nii magusat, kui rasvast. Seega muuda oma eluviisi ja mine näiteks lifti asemel trepist üles või tule eelviimases peatuses trammi pealt maha. Või siis, kui sul on istuv eluviis, tõuse nii tihti püsti, kui võimalik. Aga ühestki treeningust ei ole kasu, kui sa oma toitumises ei sea sisse muutusi.

Õpi uuesti sööma

Teiste olemasolevate põhjuste seas (stress, harjumused, istuv eluviis, hormoonid või siis seedeprobleemid) on rasva ladestumise põhjuseks käitumisprobleem, millest omakorda on saanud alguse halvad toitumisharjumused. Liiga rasvane või magus toit ja poolfabrikaadid soodustavad rasva ladestumis. Üldiselt võib öelda, et toit on niiöelda halva kvaliteediga, mille tõttu organism ei saa kätte kõike vajalikku selleks, et energiat toota. Siin aitab, kui asendada loomse päritoluga valgud taimsega, kasutada või asemel rohkem oliiviõli.

Enne igasuguse dieediga alustamist on tähtis aga õppida oma keha kuulama. Teada, millal kõht on täis ja mitte süüa liiga palju. Seejärel paralleelselt spordi tegemisega, tuleb vähendada suhkru ja rasva tarbimist ning lõpetada üldse igasuguse kiirtoidu ja poolfabrikaatide söömine. Eelistada tuleks mitmekesiselt nii, et toidulaualt ei puutuks valgud, tärklis (vastavalt söögiisule), aedviljad, puuvilju natuke ja kaltsiumiallikas. Kõike ei ole vaja välja arvutada ja kaaluda, tähtis on jaotada kõik võrdselt nädala peale.



Väldi jõutreeningut ja eelista kardiot

Kardio-treening võimaldab põletada rohkem rasva, sest ta treenib organismi, võttes niiöelda sihikule just rasva. Pulsisagedus peaks jääma 120 - 150 löögi vahele minutis sõltuvalt vanusest. Nii oleks treening kõige optimaalsem selleks, et põletada rasva.

Ära tee kõhulihaste harjutusi

Need harjutused võivad tunduda küll ideaalsed selleks, et treenida kõhulihaseid aga hakka neid tegema alles siis, kui sul on juba natuke rohkem lihaseid ja vähem rasva. Tavalised ülakeha tõsted võivad suruda organeid allapoole. Kõigepealt tuleks anda kehale toonust koormuse jaoks. Vali parem plank-asend, mis aitavad hästi kõhuümbruse rasva põletada. Selleks, et ruttu kõhupiirkonna rasva põletada, tegele nii kardio-, kui lihaste tugevdamise harjutustega. Hea valik on jooksmine, mida sa võid teha 3 korda nädalas. Kiirkõnd (6 km/h) või siis ujumine annavad häid tulemusi. Kontakt veega, eriti külma veega, paneb keha kiiremini energiat kulutama. Vesi on samuti masseeriva toimega.

Ära unusta regulaarsust

Keha harjub ruttu, kui sa lõpetad treenimise, eriti juhul, kui sa ei muuda oma toitumist. Selleks aga, et rasvast lahti saada, tuleb oma seatud eesmärkidele kindlaks jääda.


Kommentaare ei ole