{ads}

HIDE

Viimased

latest

Millised harjumused kiirendavad aju vananemist?

Nii nagu tuleb kanda hoolt oma keha eest, tuleb ka oma vaimu eest hoolitseda. Kõik see, mida me oma igapäevases elus teeme, mõjutab meid. ...

Nii nagu tuleb kanda hoolt oma keha eest, tuleb ka oma vaimu eest hoolitseda. Kõik see, mida me oma igapäevases elus teeme, mõjutab meid. See, mida sa sööd; valikud, mida sa teed ja see, kas sa lähed jooksma või jääd näiteks teleka ette mõjutavad su meelt ja kõike seda, kuidas asjad üldiselt kujunema hakkavad.




Kui sa aga tahad, et su aju jääks nooreks ja olla hea tervise juures, siis pead sa halbadest harjumustest lahti saama, mis kiirendavad vananemisprotsessi.

Millised harjumused kiirendavad aju vananemist?

1. Kiirtoit

Sa oled see, mida sa sööd. Kui sa sööd ainult kiirtoitu või rämpstoitu, siis räägib see sinu kohta nii mõndagi. Kui sa ei tarbi vitamiine ja mineraale, mida su keha vajab, siis jätad sa enda tervise hooletusse. Sa pead toituma korralikult, kui sa tahad, et su aju normaalseks funktsioneeriks ja sööma sageli kala, ube ja aedvilju.



2. Sa ei treeni oma aju

Oled sa kuulnud seda, et mis peast, see meelest. Kui sa ei hakka oma aju treenima, siis hakkab see kuluma aja jooksul. Aju vananeb koos kehaga ja vajab sinu armastust ja hoolt, et jääda hea tervise juurde.

3. Sa ei taha õppida

Uute asjade õppimine on parim viis, kuidas hoida oma aju värskena. Kui sa elad oma igapäevases rutiinis, siis võib see muutuda ühel hetkel probleemiks.

4. Teleka vaatamine tundide kaupa

Me kõik vaatame liiga palju televiisorit. Ja see on muutunud probleemseks. Me laseme ise oma ajul lihtsalt nüristuda.



5. Liigne alkoholi tarbimine


Liigne alkoholi tarbimine ei ole hea mitmetel põhjustel. Alkohol hävitab ajurakke. Ja toob kaasa probleeme mäluga.

6. Maantee ääres või suures linnas elamine


See võib olla üllatav aga kiire autotee ääres elamine võib mõjuda halvasti tervisele. Sest sellistes paikades on rohkem saastatust, kui mujal. Mida rahvarohkemas kohas sa elad, seda kõrgem on saastatuse risk. Ja aja jooksul võib see ajule laastavalt mõjuda.

7. Vähene vee tarbimine

Vesi on muidugi maitsetu aga ometi kehale hädavajalik. Vesi tagab ajule vajalikud toitained ja aitab kehal mürkaineid väljutada.

8. Istuv eluviis

Istuva eluviisiga inimene ei liigu palju. Ja see ei taga just kõige paremat tervist. Kahtlemata kiirendab see vananemist.


9. Suitsetamine

Kõik teavad, et suitsetamine on kahjulik ja mõjub laastavalt ka ajule. Näiteks kahekordistab see riski haigestuda Alzheimeri tõppe.

10. Liiga valju muusika kuulamine

Me peame kaitsma oma kuulmist, kui tahame, et aju jääks hea tervise juurde. Sest just vaegkuuljate juures esineb sageli psühholoogilisi probleeme, mis on tekitatud ajuprobleemidest.

11. Sõpradeta elu


Sest sõbrad ei lase igavust tunda. Sa võid leida, et üksi olles kaitsed sa ennast ja keegi ei saa sulle haiget teha aga tegelikult teed sa endale ise halba.

12. Elu ilma puhkuseta


Mida rohkem sa oled väsinud, sest raskem on su ajul rahuneda. Mida suurem on sinu stress, seda suurema pinge all on sinu aju.



13. Vähene uni


Hea uni on tähtis selleks, et su aju saaks korralikult töötada. Kui sa magad ainult mõned tunnid, siis peaksid sa seda harjumust muutma. Mida vähem sa magad, seda suurema pinge all on sinu keha ja vaim, sest nemad vajavad puhkust.

14. Südametervise ignoreerimine

Kui süda on haige, on ka aju haige. Kui sa tahad, et su vaim oleks terve, pead sa oma südame eest hoolt kandma. Sest need kaks käivad käsikäes.

15. Kiiver


Kanna alati kiivrit, kui sa sõidad rattaga või suusatad. Kukkudes võid sa pead vigastada ja tõsiseid kahjusid tekitada.



Kommentaare ei ole