{ads}

HIDE

Viimased

latest

10 vahendit, mille abil veenilaienditest lahti saada

Uuringute järgi kannatavad veenilaiendite all 25% naistest ja umbes 10% mehi. Veenilaiendite näol on tegemist jalgade pindmiste veenide...


Uuringute järgi kannatavad veenilaiendite all 25% naistest ja umbes 10% mehi. Veenilaiendite näol on tegemist jalgade pindmiste veenide varikoosset laienemist. Veenilaiendid tekivad kõige sagedamini jalgade siseküljele ja säärtele.

Veenilaienditega võivad kaasneda erinevad sümptomid, nagu valud, ebameeldivustunne, väsimus jalgades.

Veenilaiendite tekkepõhjuste seas tuleb välja tuua pärilikkust, pikalt jalgadel seismist, ülekaal, raseduse ajal aset leidvad hormonaalsed muutused, menopaus.

Veenilaienditest vabaneda aitab kirurgiline korrektsioon ent lisaks sellele on ka olemas looduslikke vahendeid, mis aitavad parandada vereringet.




1. Õunaäädikas

Tegemist on ühe parima vahendiga veenilaiendite vastu, mis toimib loodusliku organismi puhastajana ja parandab samal ajal vereringet. Õunaäädikas parandab vereringlust ja aitab väsinud jalgade puhul ning samuti veenilaienditest vabaneda.

Määri õunaäädikat veenilaiendite peale ja masseeri õrnalt. Korda protseduuri hommikul peale ärkamist ja õhtul enne magamaheitmist. Imed ei juhtu üleöö, seega varu kannatust vähemalt mitmeks kuuks enne, kui esimesed tulemused nähtavale ilmuvad.

2. Cayenne pipar

Cayenne pipart kasutatakse juba sajandeid veenilaiendite vastu.  Tänu oma c-vitamiini ja flavonoidide sisaldusele, aitab Cayenne pipar parandada vereringlust.

Sega 1 tl Cayenne pipart leige vee sisse ja joo seda segu kolm korda päevas paari kuu jooksul.

3. Oliiviõli

Oliiviõliga masseerimine annab häid tulemusi, parandades samuti vereringet ja alandades põletikku.

Sega oliiviõli E-vitamiiniga võrdses koguses. Soojenda natuke ja masseeri saadud seguga veenilaiendid mitme minuti jooksul. Korda protseduuri kaks korda päevas paari kuu jooksul.





4. Küüslauk


Küüslauk on tuntud oma põletikuvastase toime poolest, samuti aitab ta aga veenilaiendite korral, eemaldades verest mürkaineid ja parandades vereringet.

Haki 6 küüslauguküünt ja pane need klaasi sisse. Pressi 3 apelsinist mahl välja ja vala mahl samasse klaasi. Lisa 2 sl oliiviõli. Lase seista 12 tundi, seejärel sega korralikult ning määri segu veenilaienditele ning masseeri veerand tunni jooksul ringjate liigutustega. Sa võid panna jalad rätiku või toidukile sisse ja hoida kogu öö küüslaugusegu jalgadel. Korda igal õhtul.

5. Petersell

Petersell sisaldab rikkalikult C-vitamiini ja on väga toimega antioksüdant, mis soodustab kollageeni teket ja aitab rakkude taastamisele kaasa. Petersell sisaldab ka rutosiidi, mida kasutatakse pindmiste veenide põletiku leevendamiseks.

Haki peotäis peterselli peeneks ja keeda 25 cl vees 5-minuti jooksul.  Lase jahtuda ja nõruta. Määri veenilaienditele iga päev 2 kuu jooksul.

Samuti ära unusta süüa palju peterselli.

6. Punase viinamarja lehed

Punase viinamarja lehed sisaldavad palju flavonoide, mis aitavad veenilaiendite korral.

Keeda 15g punase viinamarja lehti 1 liitris vees  10- 15 minuti jooksul. Lase tõmmata kuni jahtumiseni. Vala kõik jalavanni kaussi ja  võta jalavanne. Peale seda masseeri oma jalgu riitsinuseõliga. Lõpetuseks hoia jalgu üleval mõne minuti jooksul.

Paremaks raviks võid kasutada ka punase viinamarja lehtede kapsleid.

7. Saialill

Saialill sisaldab rikkalikult flavonoide ja C-vitamiini, see meditsiiniline taim ergutab kollageeni tootmist ja soodustab rakkude taastamist. Saialill parandab ka hästi vereringet ja aitab veenilaiendite vastu.

Pane liitrisesse vette keema peotäis saialilli. Määri vatiga saadud segu veenilaienditele ja hoia peal 10 minutit. Korda mitu korda päevas paari kuu jooksul.








Kommentaare ei ole