{ads}

HIDE

Viimased

latest

Milline on sinu värv vastavalt sinu isiksusele?

Igal isiksusel on oma aura, energia ja erinev värv. Doktor Carol Ritbergeri järgi on olemas 4 erinevat isiksusetüüpi, mis igaüks seost...


Igal isiksusel on oma aura, energia ja erinev värv. Doktor Carol Ritbergeri järgi on olemas 4 erinevat isiksusetüüpi, mis igaüks seostub ühe värviga. Ja need värvid on jagunevad neljaks: punane, oranž, kollane ja roheline.



Värvidel võib olla väga suur mõju inimese üle. Värvipsühholoogia võimaldab uurida värvipigmentide mõju inimeste käitumisele ja hoiakule. Ja värvipsühholoogia eesmärk on mõista, millisel määral värvid mõjutavad inimeste igapäevaseid otsuseid ja iga indiviidi käitumist.

Miks on värvidel nii suur mõju meile? Seda ei oska keegi öelda. Aga juba Vana-Egiptuse ja Vana-Hiina kultuurides kasutati värve haiguste raviks. Kromoteraapia ehk värviteraapia on välja selgitanud, et valgus mõjutab inimese organismi.



4 värvi, 4 isiksusetüüpi

ORANŽ

Oranži isiksusega inimesed  on sõbralikud, heatahtlikud, hoolitsevad ja tähelepanelikud teiste vastu. Nad on empaatilised ja ei kõhkle aitamast neid, kes abi vajavad. Sellised inimesed on õnnelikud ainult siis, kui ka teised nende ümber õnnelikud on. Nende jaoks on lähedaste heaolu kõige olulisem, kui nende endi oma. Ja sellepärast teevad nad kõik, et olla rõõmsad ja heas tujus ja jagavad seda ka teistega.

PUNANE

Aktiivsed, ambitsioonikad ja otsusekindlad - punase isiksusega inimesed pingutavad ja teevad rasket tööd, et oma eesmärke ellu viia. Nad pööravad palju tähelepanu detailidele, on täpsed ja tahavad, et töö saaks tehtud korralikult. Nad on nõudlikud nii iseenda, kui teiste vastu ja ei oska kohustusi teistele edasi anda.



ROHELINE

Seikleja hingega ja ekstraverdid - rohelise isiksusega inimesed on teadmistejanulised ja tahavad avardada silmaringi. Neil on elav vaim, nad on loomingulised ja suure kujutlusvõimega. Nad on vabad ja muretud, enesekindlad ja ei hooli sellest, mida teised neist arvata võivad. Nad on väga hea südamega ja näevad igas olukorras ja igas inimeses alati midagi head.

KOLLANE


Mõtlejad ja intellektuaalid on kollase isiksusega inimesed. Nad on rahul oma eluga ainult siis, kui saavad kasutada oma teadmisi ja tarkusi selleks, et midagi luua, avastada, leiutada ja proovida. Nad on iseseisvad ja loomingulised ja ei kõhkle proovimast teisi radu, kõige tähtsamaks jääb alati vabadus. Nad on elujõulised, head suhtlejad ja tähelepanelikud, üldiselt hinnatakse neid palju ja neil ei ole probleemi sulanduda mingisse gruppi. Nad on ratsionaalsed ja oskavad oma stressiga ja emotsioonidega toime tulla.



Kommentaare ei ole