{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas vabaneda kõhurasvast?

Kõik inimesed sooviksid vöökohal olevat rasvapolstrit kaotada, kui mitte muu, siis juba väljanägemise pärast. Aga lisaks sel...

Kõik inimesed sooviksid vöökohal olevat rasvapolstrit kaotada, kui mitte muu, siis juba väljanägemise pärast. Aga lisaks sellele on kõhu ümber kogunenud rasv ka tervisele kahjulik, sest nüüdseks on kindlaks tehtud, et see tõstab oluliselt insuldi, südamelihase infarkti ja Alzheimeri tõve riski. Teadlaste arvates toimib kõhurasv nagu nääre, mis võib viia diabeedini. Kõige ohtlikum kõhuümbruses olev rasv on vistseraalne rasv, mis kuhjub maksa ja teiste siseelundite ümber.

Kuidas siis vabaneda kõhu ümber olevast rasvast? 

Kõige esmalt peaks üle vaatama toitumise aga kindlasti peaks alustama spetsiaalsete harjutuste tegemisega. Lihastreening on väga hea vahend, mis aitab vabaneda üleliigsest kaalust, sest peale trenni jätkab organism kalorite põletamist. Soovitatav on treenida vähemalt 3 korda nädalas.



Milliseid harjutusi siis teha? 

Aeroobsed harjutused on väga sobivad selleks. Paljudel inimestel on vöökohal tugevad lihased aga hoolimata sellest on neil seal ka rasvapolster. Sellised aeroobsed harjutused nagu jooksmine, ujumine või rattaga sõitmine on väga kasulikud, kui neid teha vähemalt tund aega korraga ja mitu korda nädalas. Teine võimalus on tugeva intensiivsusega trenn. Uuringute järgi aitab selline treening põletada 9 korda rohkem kaloreid, kui tavalise koormusega treening. 

Harjutused, mis aitavad vabaneda kõhurasvast

Need harjutused on peamiselt neile, kes soovivad lamedat kõhtu ilma rasvapolstrita. Lisaks sellele, et nad tugevdavad kõhulihaseid, parandavad nad ka rühti.

Kõhulihaseid, mida peaks treenima, on 3 tüüpi: sirglihas, põiklihas ja ristlihas.


 
Mõned harjutused:

- Pealmised kõhulihased: selle harjutuse tegemiseks tuleb lamada selili, jalad üles tõstetud ning sooritada ülakehatõsteid. Harjutust võib teha sirutatud kätega või kasutades võimlemispalli. Alaselg peab jääma matile.

- Alumised kõhulihased : selili lamades tõsta jalad nii kõrgele, kui võimalik. Selle harjutuse tegemiseks on mitmeid erinevaid võimalusi nagu näiteks tõsta sirgeid jalgu ja ülakeha samal ajal jne. 

- Põiklihastele : kõhulihaste tugevdamiseks lama selja peal, käed kukla taga ja soorita harjutust tuues ühe jala põlv teise käe küünarnukini ja siis vastupidi. 

- Selja- ja kõhulihastele: kõige lihtsam plankasend.





Kommentaare ei ole