{ads}

HIDE

Viimased

latest

Koera kaotus võib olla sama valus, kui lähedase surm

Tavaliselt võetakse koer erinevatel põhjustel. Tasapisi saab koerast pereliige, kelle eest hoolitsetakse, keda armastatakse ja kes mu...



Tavaliselt võetakse koer erinevatel põhjustel. Tasapisi saab koerast pereliige, kelle eest hoolitsetakse, keda armastatakse ja kes muutub elu igapäevaseks osaks. Koera tulekuga muutuvad ka mõned harjumused. Ja varem või hiljem saabub aeg, mil on raske kujutada elu ette ilma oma koerata. Ta on sulle ju sama kallis kui ükskõik milline pereliige. Ühe ülikooli poolt läbiviidud uuring tõestaski, et inimese-looma side võib olla sama tugev, kui side lähedastega.



Armastus tekib tugevast lähedustundest, mis saab alguse mõne inimese või siis loomaga ja mis ajapikku muutub tugevamaks. See tunne tekib aja jooksul ja võib mõningatel puhkudel muutuda nii tugevaks, et tekib sõltuvus. Ja täiesti loomulik on tunda sellist tugevat sidet oma lemmikloomaga.

Me armastame oma lemmikloomi nii tugevalt sellepärast, et nende jaoks tähendame me kõike. Loom armastab inimest ilma tingimusteta. Sellepärast on raske leppida koera kaotusega, sest sa oled ta endale valinud, teda armastanud, teda kaitsnud ja tema eest hoolt kandnud. Ta oli su elu igapäevane osa. Koera ja tema peremehe suhet ei saa sõnadega kirjeldada.



Koer ei olnud lihtsalt koer. Ta oli see, kes pani sind naeratama. Kes armastas joosta ja mängida. Kellega koos ei olnud sa kunagi üksi.

Koer on inimese parim sõber. Sellepärast kaotades oma koera kaotad sa tükikese iseendast, oma harjumustest ja oma mälestustest, mis sind aastate kaupa saatsid ja olid osa su igapäevasest elust. Koera kaotus võib olla sama valus, kui lähedase kaotus. Sest koer tõi su ellu nii palju rõõmu ja elu, ta oli su kõrval nii heas kui halvas ja jagas su elu.

Väga raske on jätkata elu ilma temata. Sest paljude jaoks oli ta lihtsalt koer. Sinu jaoks oli ta palju, palju enamat.



Koera kaotusega tuleb läbi elada samasugune lein nagu kõikide lähedaste kaotuse puhul.

Sul on alguses sellega raske leppida. Sa võid langeda väga sügavasse masendusse ja depressiooni. See võib kesta terve nädala. Kõige tähtsam on, et sellel perioodil ei jääks sa üksi, sest olenevalt sinu suhtes koeraga võivad kõik teised inimesed korraga tunduda täiesti väärtusetud ja tähtsusetud. Ära hoia oma tundeid tagasi.

Võib minna kuu või rohkemgi enne, kui sa hakkad tasapisi leppima selle teadmisega, et teda enam ei ole.

Ent kõik möödub, ka see valu möödub. Lase ainult endal tunda leina.

" On palju sõnu, mida välja ei öelda
ent mida vahetatakse pilguga, 
mis ühendab ühte südant teisega. "


Kommentaare ei ole