{ads}

HIDE

Viimased

latest

Koera silitamine on südame tervisele palju kasulikum, kui punane vein või must šokolaad

Ilmselt on paljud kuulnud seda, et punane vein ja must šokolaad on südamele kasulikud, muidugi kui neid mõõdukalt tarbida. Ent värs...


Ilmselt on paljud kuulnud seda, et punane vein ja must šokolaad on südamele kasulikud, muidugi kui neid mõõdukalt tarbida.

Ent värske uuring, mis viidi läbi Ameerika Ühendriikides Missouri osariigis, ning mis tõestas, et koera silitamine vähemalt veerand tunni jooksul, on tervisele sama kasulik või isegi kasulikum, kui punase veini joomine või šokolaadi söömine. Ja loomulikult ei sea sa sellega oma tervist ohtu nagu liigset alkoholi tarbides seda juhtuda võib.

Uuring viidi läbi 50 inimesega, kellel oli koer ja 50 inimesega, kellel koera ei olnud. Nad suleti ruumi koos koertega, kelles pooled olid koeraomanike endi koerad.

Seansi ajal silitas iga inimene rahulikult ühte koertest.

Igale inimesele ja igale koerale tehti vereanalüüs nii seansi alguses, kui peale seansi lõppu. Samuti mõõdeti iga viie minuti tagant vererõhku.

Uuringutulemused näitasid, et koeraomanike vererõhk langes 10% peale enda koera silitamist.


Mitte mingeid muutusi ei täheldatud aga nende inimeste juures, kes silitasid võõraid koeri.

Kuidas koerad tõstavad meie tuju?

Vereanalüüsid näitasid samuti serotoniini taseme tõusu veres koeraomanike juures peale seda, kui nad olid silitanud enda koeri.

Serotoniinitase püsis muutumatuna või isegi alanes nende inimeste puhul, kes silitasid võõraid koeri.

Serotoniin on aga meie jaoks oluline, sest tegemist on keemilise ühendiga, mis reguleerib tuju ja aitab tekitada head tuju, sellepärast teda kutsutaksegi õnnehormooniks. Madal serotoniinitase võib tekitada depressiooni.



Doktor Alan Beck' järgi, kes viis sarnase uuringu läbi, on see selge märk sellest, et lemmiklooma pidamine on inimeste tervisele ainult kasulik.

See uuring viitab psühholoogilisele mehhanismile, mis soodustab heaolu- ja rahulolutunnet nende inimeste juures, kellel on kodus mõni neljajalgne sõber. See mehhanism toimib täpselt samamoodi nagu šokolaadi söömine.

Seega see pole pelgalt juhus, et koeraomanikel on üldiselt hea tervis. Lisaks sellele need inimesed, kes peavad regulaarselt oma koera välja viima, tagavad sellega endale hea füüsilise aktiivsuse.

Seega - silita oma koera nii palju, kui võimalik, see on hea sinu tervisele!





Kommentaare ei ole