{ads}

HIDE

Viimased

latest

See, mida sa unustad puhastada oma kodus enne külaliste tulekut!

Külalisi võib alati tulla, mõnikord tulevad nad ka ette hoiatamata. Tavaliselt oskad sa siiski aga külaliste tulekut ette oodata, olles e...

Külalisi võib alati tulla, mõnikord tulevad nad ka ette hoiatamata. Tavaliselt oskad sa siiski aga külaliste tulekut ette oodata, olles eelnevalt selleks küllakutse teinud. Ja teed selleks ette valmistusi, sa koristad ära kogu oma elamise, pesed põrandad ja tahad, et kõik oleks nii nagu vaja.

Ent nii hästi, kui sa ka ei tee, kõigele sa ikka tähelepanu ei pööra. Ja kindlasti unustad ühe või teise koha, mida sa oleksid pidanud märkama. Aga mida su külalised võivad siiski märgata. Sest nemad vaatavad su kodu teise pilguga, kui sina, kes sa elad samas elamises iga päev.

Siin on viis punkti, millele sa peaksid enne külaliste tulekut rohkem tähelepanu pöörama.



1. Vannituba ja tualettruum

Muidugi käisid sa juba vannitoast lapiga üle ja kontrollisid, et põrandad oleksid puhtad, peeglid läigiksid ja wc-pott valge. Aga kas sa kraanikausi alla ka vaatasid? Valamu all on mõnikord koledad mustad nired, millele sageli üldse tähelepanu ei pöörata. Ja wc-poti alumine osa? Tõmba lapiga puhtaks igalt poolt, kuhu aga ligi pääsed. Seejärel istu wc-s nagu oleksid sa külaline ja vaata, millised näevad välja plaadid ja plaatide vahed. On nad puhtad? Kas seina ääred ja nurgad on puhtad? Parema tulemuse saamiseks kasuta äädikat ja soodat, hea looduslik puhatusvahend.

Kindlasti kontrolli üle peeglid, et seal ei oleks pritsmeid ega ühtegi plekki.

2. Uksed, ukselingid ja lülitid

Need on pisikesed asjad, mida me ise ka märkame teiste juures külas olles. Mine vaata oma lülitid üle, kindlasti võib seal olla musti sõrmejälgi, kuna sa ju iga päev neid kasutad. Sama asi kehtib ukselinkide kohta. Pühi lapiga puhtaks kõik ukselingid mõlemalt poolt ning kõik lülitid. Kõige hulles seisus on sageli köögiukse ja tualettruumi lingid, mis lisaks kõigele kubisevad mikroobidest.

Sama asi kehtib külmutuskapi ning kõikide kapiuste kohta. Kui su külalised peaksid olema ka köögis, pead sa olema kindel, et kõik oleks puhas ja plekkideta. Puhasta lapiga ära kogu köögimööbel.


3. Seinad

Isegi, kui sul pole ei väikeseid lapsi ega koduloomi, on sul ikkagi võib-olla seinu, millele inimesed nõjatuvad ja jälgi seinale jätavad. Vaata oma seinad üle, et seal ei oleks kasvõi näiteks käte jälgi, mida pole sugugi ilus vaadata.

4. Söögitoa toolid

Vaata kõik oma toolid üle ja puhasta nad plekkidest ja sõrmejälgedest. Pole midagi hullemat, kui see, et keegi peab istuma mustale toolile, mille leeni peal on rasvased plekid. Vaata üle hoolikalt toolide jalad ja seljatoed.



5. Diivan

Tõmba tolmuimejaga diivani pealt. Kui sul on liiga vana diivan, siis pane mõni puhas kate peale, mis annab ilusama välimuse.

Ja mis kõige tähtsam: kui sa valmistad oma kodu külaliste tulekuks ette, siis vaata oma külalise pilguga. Mine välja ja jää välisukse juurde seisma nagu külaline, pane silmad kinni ja hinga sügavalt sisse. Seejärel ava uks ja vaata oma kodu külalise pilgu läbi, nagu sa näeksid oma kodu esimest korda. Vaata kõik nõrgad kohad üle. Käi toad läbi, vannitoas, tualettruumis ja näe sellisena nagu külaline sinu kodu näeb.

Idee on selles, et külalised peavad nägema, et nad on teretulnud ja oodatud sinu koju.


Kommentaare ei ole