{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sulle meeldivad kassid? Siis loe, millised imelised võimed on kassidel.

Kass ei ole lihtsalt kass, temas on midagi rohkemat, midagi salapärasemat, müstilist lausa, millest inimesed kunagi aru pole saanud. Mi...


Kass ei ole lihtsalt kass, temas on midagi rohkemat, midagi salapärasemat, müstilist lausa, millest inimesed kunagi aru pole saanud. Miks on koer ja kass nii erinevad? Mis muudab kassi teistsuguseks, kui teised loomad.

Kas sa teadsid, et kasse kasutati spioonidena Teise Maailmasõja ajal? Või et Nostradamuse kass oli see, kes aitas tal tulevase aja ennustusi ette kuulutada? Või siis veel, et juba 19-aastat kandis Stubbs'i nimeline kass Alaskas asuva Talkeetna aulinnapea nime? Kõikidel ajastutel on inimesed uskunud kasside üleloomulikesse jõududesse. Ja kui ka mõned neist on tõeks osutunud (me ju kõik teame, et kassidel on salapärased võimed - nad alandavad stressi jne) siis jääb veel tõestada, kas võime inimese mõtteid lugeda või olla õnne toovaks loomaks, ka tõepäraseks osutub.


Lisaks kõigele eelnevale on kassidel võime ravida. Viimase 50 aasta jooksul on Ameerika Ühendriikides läbi viidud mitmeid erinevaid uurimistöid, mis on tõestanud, et kassi nurrumine on tugeva stressi alandava toimega, lisaks sellele aitab nurrumine reguleerida vererõhku, tugevdada immuunsüsteemi ja on psühhomotoorseks toeks. Kassi nurrumine tekitab inimese ajus heaolu ja rahu tunde, samuti vallandab ta selliste hormoonide tootmise nagu endorfiin ja serotoniin, mis aitavad tekitada head tuju ja tagasi leida hingerahu. Seega aitab kassi nurrumine võidelda stressi, unetuse ja masenduse vastu. Nüüd võib arvata, et kass nurrub sellepärast, et see talle meeldib. Spetsialistide järgi ei nurru kassid aga teiste omasuguste juuresolekul vaid ikka ja ainult inimese kõrval. Seega nurrub ta sinule, et sind rahustada.

Võib-olla ei saa kass meid kõikidest haigustest terveks ravida aga seda suurem on tema võime iseennast ravida. Kusjuures kass paraneb kolm korda kiiremini võrreldes teiste loomadega. Jällegi tuleb arvata, et looma enda nurrumine mõjub  nagu magnetravi, mida ühel ja teisel pool on hakatud kasutama. Madala helilainega mõjutab see positiivselt ning kiirendab paranemist.

Arvatakse, et kassid võtavad endasse, ilma et nad selle all kannataksid, inimeste halva energia. Tänu oma energeetilisele tasakaalule, mis inimeste omale sugugi ei sarnane, otsivad nad energeetiliselt küllastunud alasid. Kassi vaatlemine ruumis aitab näha kohti, kus hea energia ei ringle. Nii imelik, kui see ka ei tundu, on kassidel kalduvus seda ala "puhastada" , kutsudes inimest appi sinna korda looma.



Aga mis siis, kui kass suudab meie mõtteid lugeda? Olles kuulnud mitmeid erinevaid sellesarnaseid kogemusi, otsustas parapsühholoog Karlis Osis läbi viia katsetuse. Ühele kassipojale anti võimalusi kahe söögikausi vahele, mis mõlemad sisaldasid täpselt sama toitu samas koguses. Samal ajal kõrval olevas ruumis keskendus üks inimene ühele neist kaussidest. Testi tulemusena valis kassipoeg üheksal korral kümnest kausi, mille peale kõrvalruumis viibinud inimene oli mõtelnud. Paljud spetsialistid arvavad, et selles, et kassidel on telepaatiline võime, ei maksa enam kahelda. Joel Dehasse väidab, et ta tunneb kassi, kes ronib alati laua peale niipea, kui peremees läheb talle maksa ostma. Samal ajal, kui tavaliselt ei tee ta seda kunagi kui peremees välja läheb.

Imepärane nina. Kas sa teadsid, et kassil on 200 miljonit haistsmismeele rakku võrreldes inimese 5 miljoni omaga?  See tugev lõhnataju aitab kassil ära tunda tuhandeid erinevaid lõhnu ja teha kindlaks seeläbi nende kavatsusi, kellega ta kokku puutub ja seda tänu feromoonidele (keemilised molekulid), mida ta eristab. Need ained, mida kass suudab ära tunda ja eristada, annavad talle infot teise indiviidi, tema kavatsuste ja füsioloogise seisundi kohta. See haistmismeel, mis on talle väga oluline, on samal ajal omasugustega heaks suhtlemisvahendiks. Lisaks sellele on kassil suulaes niiöelda Jacobsoni organ, mis võimaldab tal veel täpsemini lahti kodeerida kõike. Tänu sellele kass neelab ja maitseb lõhnu selleks, et neid tuvastada. Selle tõttu teeb ta mõnikord mõne naljaka grimassi lahtise suuga. Seda kutsutakse Flehmen'i reaktsiooniks.


Kommentaare ei ole