{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaerahelbed - tervise sõbrad!

Kaer on hea kiudainete allikas . See, mis muudab ta tervisele eriti kasulikuks, on kaera mittelahustuvad kiudained. Kaer sisaldab 100 grammi...

Kaer on hea kiudainete allikas. See, mis muudab ta tervisele eriti kasulikuks, on kaera mittelahustuvad kiudained. Kaer sisaldab 100 grammi kohta 8,4 g kiudaineid, seega on tal eriti tõhus toime soolte tegevusele. Organismi jõudes kiudained paisuvad ja tekitavad täiskõhutunnet, see hoiab ära aga näksimist ja ennetab kaalu tõusu.

Lisaks sellele omab kaer ka ennetavat toimet mõningate seedetrakti vähivormide suhtes.

Eelista kaerakliidele kaerahelbeid, sest esimesed mõjuvad agressiivselt seedeelunditele. Kaerakliisid on parem mitte anda väikelastele ja inimestele, kellel on seedeprobleeme.

Kaerahelbed aitavad alandada kolesteroolitaset.

Nad sisaldavad rikkalikult kiuadineid, nende seas beetaglükaani, mis toimib tugeva antioksüdandina. Kaer aitab alandada verekolesteroolitaset. Beetaglükaan koos teiste lahustuvate kiudainetega takistab kolesterooli imendumist ja viib organismist välja seal juba leiduva kolesterooli.

Lisaks sellele on uuringud tõestanud, et tarbides igapäevaselt 6 g beetaglükaani 6 nädala jooksul alandab see märkimisväärselt üldist kolesteroolitaset.

Sellepärast söö igal hommikul kaerahelbeid ja tee oma tervisele head.

Aga see pole veel kõik, lisaks sellele, et kaerahelbed alandavad kolesteroolitaset, beetagükaan suudab ka piirata insuliini tootmist. See nii erilise toimega kiudaine aeglustab süsivesikute imendumist soolestikus ja vähendab seega veresuhkrut peale söömist ja seega insuliini vajadust.

Kaer on ka ilusa naha liitlane

Sest kaeras leidub palju B grupi vitamiine, mis on väga kasulikud närvisüsteemile. Lisaks sellele leidub kaeras ka palju mineraale, nende seas kaalium, magneesium, fosfor, kaltsium ja raud.

Kaera on kasutatud läbi sajandite ilusa naha tagamiseks. Juba vanad Roomlased ja Kreeklased võtsid kaeravanne, mis niisutasid ja parandasid nahka. Tänapäeval sisaldavad mitmed iluhooldusvahendid kaera. Ja seda sellepärast, et kaeras leidub E vitamiini, mis on tugev antioksüdant ja millel on naharakke kaitsev toime.


Kommentaare ei ole