{ads}

HIDE

Viimased

latest

4 põhjust, miks mere ääres käimine on hea

Mere ääres käimine ei ole ainult hea vaid ka kasulik nii vaimsele, kui füüsilisele tervisele. Ja mis on parem, kui suvel ilusa ilmaga rann...

Mere ääres käimine ei ole ainult hea vaid ka kasulik nii vaimsele, kui füüsilisele tervisele. Ja mis on parem, kui suvel ilusa ilmaga rannas käimine? Soe liiv jalgade all, lõõmav päike pea kohal, lainete rahustav kohin, vaade silmapiirile...

Mere ääres käimine võimaldab liita meeldivat kasulikuga. Pole kahtlustki, et meri on kõigile hea. Rannas saab päevitada, lõõgastuda, ujuda, elu üle järgi mõtelda, veeta aega rahulikult, teha sporti jne.

Meri aitab võidelda stressi vastu

Maailma Terviseorganisatsiooni järgi kannatavad depressiooni all üle 300 miljoni inimese. Ja umbes samapalju inimesi kannatab ärevushäirete all. Linnas elamine tekitab sageli pingeolukordi. Teaduslikult on tõestatud, et mere ääres käimine aitab stressi maandada. Merel on antidepressiivne toime. Lainete kohin, mere vaatamine, merelõhn, liival käimine - kõigel sellel on positiivne mõju tujule. Inimesed oleksid palju rahulikumad, kui nad veedaksid rohkem aega mere ääres, kui linnasaginas.



Merelõhn on hingamisteedele kasulik


Mere omapärane joodilõhn, mida me sisse hingame on palju vähem saastatum, kui linnaõhk. Mereõhk on kasulik ja võimaldab paremini hingata.

Inglise meditsiiniajakirja (New England Journal of Medecine) uurijad kinnitavad, et soolaveed on ideaalsed selleks, et parandada kopsude tegevust. Teiste sõnadega aitab meri kopsudel puhastuda võimaldades paremini hingata.

Merevesi muudab naha ilusaks

Merevesi stimuleerib vereringet ja ergutab südameveresoonkonna süsteemi. Ja mitte ainult! Tänu oma soolasisaldusele aitab merevesi muuta nahka ilusamaks.  Soolane merevesi toimib loodusliku koorijana, puhastades nahka surnud rakkudest ja elustades naha pealmist kihti ehk epidermi tagades pehme ja sileda naha.

Kui sa oled juba käinud talassoteraapias, siis sa tead, et seal kasutatakse filtreeritud merevett. Merevesi on väga kasulik nahale - tõeline ilukuur.




Merevesi annab sulle vajaliku portsu mikroelemente (oligoelemente) ja mineraalsooli

Ultramikroelemendid on vajalikud molekulid, millel on oluline roll keha hea kasvu juures. Ainult, et neid on väga väikestes kogustes. Merevesi aga tagab sulle neid just vajaliku portsu. Samuti aitab ta paremini kontrolli all hoida keha Ph taset ja alandada happelisust

Mereäärsed alad sisaldavad palju ioniseeritud mineraalsooli, mida organism kergesti omastab.  Sellepärast on mere suplemine eriti kasulik.





Kommentaare ei ole