{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kohvi joomine pikendab eluiga

Ameerika teadlased väidavad, et igapäevane kohvi tarbimine tagab pikema eluea. Kohvi armastajad võivad nüüd rõõmustada:...

Ameerika teadlased väidavad, et igapäevane kohvi tarbimine tagab pikema eluea.

Kohvi armastajad võivad nüüd rõõmustada: kolm tassi kohvi päevas vähendab riski surra rasketesse haigustesse.

Kohvi joomine pikendab eluiga. Kohv omab kaitsvat toimet südame-veresoonkonna, diabeedi ja hingamisteede haiguste vastu.

Iga sekundi jooksul tarbitakse maailmas umbes 255 kilo kohvi. Umbes 7 inimest 10'st joovad kohvi igapäevaselt.

Lisaks sellele on kohv tervisele kasulik tagades organismile suure hulga kasulikke vitamiine ja mineraale. Kohvis leidub fenoolseid ühendeid, mis on tuntud oma antioksüdantse toime poolest.

Kohv sisaldab rikkalikult rauda, magneesiumi, kaltsiumi, valke, lipiide ning vitamiine ja on tuntud oma kofeiini sisalduse poolest, mis tõstab keskendumisvõimet ja stimuleerib organismi.
 
 
 
 
 


1. Kohvi joomine kiirendab ainevahetust

Enamik inimesi joob kohvi hommikul, sest kohvi joomine annab päeva alustamiseks vajalikku energiat ja stimuleerib ainevahetust.

Journal of Appied Physiology ajakirjas avaldatud uuring kinnitab, et kohv kiirendab ainevahetust. Uuring viidi läbi sportlaste peal, kelle glükogeenitase tõusis 66% võrra peale treeningu tegemist ja kohvi joomist, mis võimaldab organismil taastada kiirelt energiat peale rasket jõupingutust.

2. Kohvi joomine soodustab ajutegevust.

Üks teine uuring tõstab esile, et kognitiivsed häired Alzeimeri tõve puhul on anormaalsete valkude kuhjumine närvirakkudesse. Kohv aga kaitseb närvirakkude ühendeid võideldes halvenemise vastu.

3. Kohvi joomine on hea.

Lisaks sellele, et kohv sisaldab mitmeid antioksüdante ja kasulikke vitamiine nagu B1, B2, B3 ja B5, kaaliumi ja mangaani, vähendab regulaarne kohvi joomine ka enesetapu riski Harvard ubic School oh Heatlh poolt läbiviidud uuringu järgi.

Kohv teeb inimesele head vähendades depresiivsuse riski.
 
 
 
 


4. Kohvi joomine alandab nahavähi riski.

Journal of the National Cancer avaldas uuringu, mille järgi kahanes rohkem, kui neli tassi päevas joovate eakate inimeste nahavähi oht 20% võrra. Kohv sisaldab mitmeid bioaktiivseid ühendeid, mis võivad nahka kaitsta.

5. Kaitseb maksa.

Hepotsellulaarne kartsinoom (CHC) mida kutsutakse ka hepatokartsinoomiks on üks maksavähi vorm.  Edimbourgi ülikooli poolt läbiviidud uuring kinnitab, et kohvi joomine on maksa haiguste puhul kasulik ja vähendab anormaalset maksafunktsiooni tsirroosi ja hepotselluraalset kartsinoomi.

6. 2 tüübi diabeedi riski vähenemine.

Üks teine uuring, mis viidi läbi Sydney ülikooli poolt, seostab kohvi joomist 7% diabeediriski vähenemisega. Üks teine uuring väidab, et kohvi tarbimine võib märkimisväärselt vähendada teise tüübi diabeeti.

Rohelise kohvi tarbimine ei ole soovitatav südameprobleemide, stressi või depressiooni all kannatavatele inimestele.


Kommentaare ei ole