{ads}

HIDE

Viimased

latest

Rannas käimine stimuleerib aju ja õnnetunnet

K õik teavad, et looduses viibimine on hea nii vaimsele ja füüsilisele tervisele. Seda aga, et rannas viibimisel on tervisele väg...

Kõik teavad, et looduses viibimine on hea nii vaimsele ja füüsilisele tervisele. Seda aga, et rannas viibimisel on tervisele väga suur mõju, teatakse vähem. Selle kohta viidi aga hiljuti läbi teaduslik uuring.

Mere ääres viibides tunneb inimene rahu. Seda nähtust iseloomustatakse sõnaga "sinine ruum".

Mere lainete kohinal on  hüpnotiseeriv toime, meri aitab inimesi vabaneda muredest ja rahu leida.

Mere ääres olemine tagab õnnetunde, võimaldab hästi puhata ja aju stimuleerida.




1. Rannas käimine vähendab stressi

Vesi on parim looduslik ravim, mis aitab stressi vastu võidelda. Merevesi sisaldab suurel hulgal positiivselt laetud ioone, mis aitavad organismil lõdvestada ja stressi maandada. Kõige parem vahend selle saavutamiseks on kasta jalad merevette. Mererannal on ka võime stimuleerida tuju lühikese ajaga.

2. Mere ääres käimine stimuleerib loomingulisust

Kui sul on inspiratsioonipuudus, siis tea, et teadlased on veendunud, et rannas käimine stimuleerib suurel määral loomingulisust. Mere ääres olemine võimaldab puhastada mõtteid ja leida loomingulisemaid lähenemisi, et oma igapäevaseid probleeme lahendada.

Lisaks sellele selgub, et rannas käimise mõju ajule sarnaneb suurel määral mediteerimise mõjuga. Rand tagab rahutunde, mis võimaldab asju perspektiivi panna ja oma muresid teise külje pealt näha. Tulemusena tunneb inimene end paremini ja suudab keskenduda oma elu positiivsetele külgedele.




3. Mere ääres käimine vähendab depressiooni sümptomeid

Nii nagu rannas käimine mõjutab stressi ja loomingulisust, võib ta ka leevendada depressiooniga seotud sümptomeid. Kuidas? Mere ääres viibimine äratab inimese meeled. Lainete kohin hüpnotiseerib kuulmist, silmapiiri vaatamine tõmbab pilku, joodi täis õhk mängib rolli lõhnatunnetuse juures ja soojal liival on erakordne toime puutumismeele juures.

Kõik need tunded aitavad inimest lõdvestada. See kogemus aitab luua selgeid ideid, teha vaherahu iseendaga ja tulla välja igapäevasest elust.

4. Rand aitab panna asju õigesse perspektiivi

Mererand muudab inimese eluvaate paremaks. Looduses viibimine on alati hea tervisele. Rannas viibimine on aga eriti hea vahend, mis võimaldab stimuleerida õnnetunnet.




Kommentaare ei ole