{ads}

HIDE

Viimased

latest

6 põhjust, miks intelligentsetel inimestel on raske õnnelik olla

Isegi, kui intelligentsel inimesel on kõik, mis vaja, et õnnelik olla - pere, karjäär, kinnisvara - ei piisa sellest tihti. Tegelikult ei su...

Isegi, kui intelligentsel inimesel on kõik, mis vaja, et õnnelik olla - pere, karjäär, kinnisvara - ei piisa sellest tihti.

Tegelikult ei suuda intelligentsed inimesed õnnelikud olla.

1. Neil on kõrged ootused ja lootused.

Nad ei suuda rahulduda sellega, mida nad juba saavutanud on, sest nende kõrge IQ annab neile võime kujutleda palju suuremaid saavutusi ja võimalusi. Nad püüdlevad alati suurema poole. Nende tugev kujutlusvõime viib neid kaugemale ja kõrgemale, see takistab neid nautimast seda, mida elu käesoleval hetkel pakub. Tavaline elu on nende jaoks igav ja sellepärast sihivad nad täiuslikkust, mida tegelikult reaalsuses ei eksisteeri.

2. Neil on kalduvus liiga palju analüüsida.

Liiga intelligentsetel inimestel on kalduvus mõtelda rohkem ja analüüsida kõike, mis toimub nende elus. Mõnikord võib liigne mõtlemine olla kurnav, eriti juhul, kui mõtlemistulemuse järeldused viivad tulemusteni, mis on täis pettumusi.

Neil on erakordne võime kõike analüüsida. See kõik ei tule neile aga kasuks, sest tänu sellele suudavad nad lugeda teiste inimeste mõtteid ja teada saada nende motivatsioone. See omakorda paneb neid filosofeerima ja leidma, et maailm ja sellel elavad inimesed valmistavad neile pigem pettumust. Neil on liiga palju küsimusi elu kohta, mis jäävadki ilma vastuseta. Kui nad suudaksid neid pähetulevaid küsimusi eirata ja neile vähem tähelepanu pöörata, oleks nende maailm rõõmsam paik.

3. Nad otsivad oma tutvusringkonda kedagi, kes neile sarnaneks, kellel oleksid sama kõrged ootused.

Kõrge intellektuaalitasemega inimesed on endas kindlad ja teavad, mida nad tahavad. Sellepärast on nad nõus ootama ja just selletõttu on neil raske elus õnne leida. See kehtib kõige kohta - töö, suhete ja kõige muu kohta.

Tõde on see, et me ei saa kunagi seda, mida me tahame. Ja kui kõrge intelligentsitasemega inimesed märkavad, et reaalsus nende ootustele ei vasta, on nad pettunud.

4. Nad on liiga ranged iseenda vastu.

Üks nende õnnetuse põhjustest on nende kalduvus olla liiga karm iseenda vastu. See ei puutu ainult nende edusse ja läbikukkumistesse aga ka kõigesse muusse. Nende liiga põhjalik mõtlemisviis analüüsib iga minut nende endi käitumist ja tegusid ning võrdleb seda kõrgemate normidega. Isegi, kui ta seda teadlikult ei tee, annab see kalduvus piisava põhjuse, et endale etteheiteid teha ilma mingi põhjuseta.

Üks minevikus korda saadetud viga võib neid veel aastaid jälitada ja meelde tuletada, kuidas nad läbi kukkusid. See häirib neid ja tekitab neis halva tuju. Selliseid meenutusi tuleb neil tihti elus ette, see takistab neid korralikult magamast ja elamast normaalselt. Süütunne ja rahulolematus hõlmavad ta loomuse. Ja neist negatiivsetest emotsioonidest piisab, et nende õnne hävitada.

5. Intelligentsetel inimestel on tihti psühholoogilisi probleeme.

Paljud uuringud on näidanud sidet kõrge intelligentsustaseme ja psühholoogiliste probleemide vahel nagu bipolaarsus.

Mitte kõik intelligentsed inimesed ei kannata vaimsete häirete all. Aga isegi need, keda see ei puuduta, on vastuvõtlikud depressioonile, mis üldiselt vallandub liigse mõtlemise tagajärjel. Kui sa jätkad kõige üle sügavalt järele mõtlemist ja analüüsimist, siis ühel hetkel hakkad sa mõtlema elu ja surma üle. Sa hakkad mõtlema elu mõtte üle ja see võib muutuda su kurbuse põhjuseks.

6. Neil on raskusi leida vestluskaaslasi.

Kõik inimesed tahavad, et neid mõistetaks aga intelligentsetel inimestel on raske olla mõistetud teiste poolt. Ometi pole midagi paremat, kui olla ümbritsetud inimestest, kes meist aru saavad ja kellega meil on lihtne mõtteid vahetada kõikides teemades. Intelligentsed inimesed aga tunnevad, et neid ei mõisteta ja hinnata nende vääriliselt.

Neile ei meeldi rääkida niisama pisiasjadest, nagu ilm ja homne päev, nad eelistavad rääkida tähtsamatel teemadel, mis neid köidavad.

Kommentaare ei ole