{ads}

HIDE

Viimased

latest

Lihtsad kohupiimataskud

Keedutainast tuuletaskuid võib teha nii magusate kui ka soolaste täidistega, näiteks vahukoorekeediseseguga, kohupiimakreemiga, või...



Keedutainast tuuletaskuid võib teha nii magusate kui ka soolaste täidistega, näiteks vahukoorekeediseseguga, kohupiimakreemiga, võikreemiga, kalakonserviga, salatiga. Kohupiimatäidise võid valmistada nii sidruniga kui ka ilma.
Kogus 35 tükki.
Valmistusaeg: üle 60 min20 minutit + 35 minutit ahjus + 30 minutit jahtumiseks

KEEDUTAINAS
3 dl nisujahu
80 g võid
4 muna
3 dl vett
0.5 tl soola
KREEM
400 g kohupiima
2 dl 35% rõõska koort
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
2 sl sulatatud võid
0.5 sidruni koor(riivitult)

1. Mõõda paksupõhjalisse terasest potti vesi, sool ja või. Lase keema tõusta ning lisa ühekorraga ja kloppides
jahu. Sega kiirelt, kuni moodustub tainapall. Tõsta kõrvale ja lase jahtuda 60 kraadini (umbes 5 minutit).

2. Nüüd lisa tainasse ükshaaval ja korralikult segades munad – tainas peab olema ühtlane ja läikiv. Tõsta lusikaga või pritsi kondiitripritsist väikesed tainakuhjad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jäta vahele paisumisruumi. Küpseta 220-kraadises ahjus 10 minutit. Alanda ahju temperatuuri 200 kraadini ja
küpseta veel 10–15 minutit. Jäta avatud ahjuuksega 5 minutiks jahtuma, et kaunilt kerkinud taskud ei kaotaks oma kuju. Siis võta ahjust ja lase restil jahtuda.

3. Täidise tegemiseks vahusta koor ning sega kohupiima, sulavõi, suhkrute ja riivitud sidrunikoorega. Tee jahtunud taskute äärtele väikesed sisselõiked ja täida taskud pritsi abil kohupiimakreemiga. Serveerides puista peale tuhksuhkrut.


Retsept on pärit meie foorumist

Kommentaare ei ole