{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vanaema loodusravi - Männikasvud

M ais, kui mändidel on noored paarisentimeetrised kasvud, lõigatakse maha nende vaigused otsad (mille kattelehed pole veel avanenud) koos mõ...

Mais, kui mändidel on noored paarisentimeetrised kasvud, lõigatakse maha nende vaigused otsad
(mille kattelehed pole veel avanenud) koos mõnemillimeetrise oksaotsaga. Need, eeterlikke õlisid, vaike ja palju muud raviks väärtuslikku sisaldavad kasvud kuivatatakse kiiresti. Võetakse 1 sl täis männikasvutõmmist klaasi vee kohta, lastakse 40 min tõmmata ja juuakse lonkshaaval pärast sööki 1 klaasitäis päevas köha ja bronhiidi puhul. Sissehingamiseks võetakse üks peotäis männikasve, valatakse peale klaas keeva vett, veeauru hingatakse sisse mõne minuti jooksul (mitu korda päevas). Pehmendab köha, astmahooge ja mõjub kergendavalt kopsulaienemise korral. Vann ( milleks keedetakse 1 - 2 kg kasve) aitab reumaatiliste haiguste puhul, rahustab närvisüsteemi, annab rahulikku und ja peletab väsimuse.

Männikasvud, nurmenukuürti (mlemaid võrdselt) 1 sl täis, klaas keeva vett. Lasta 10 min tõmmata ja juua pärast sööki 1/3 klaasi lonkshaaval kolm korda päevas. Soovitatav kopsuhaiguste korral. Aitab hästi köha, ka laste läkaköhahoogude korral, kergendab tuberkuloosihaigetel hingamist, vähendab öist higistamist ning parandab enesetunnet.

Männikasvud, mereadru.
Võtta mõlemaid ümmarguselt kilo, valada üle keeva veega, lasta 15 - 30 min tõmmata, siis jahutada ning kurnata vannivette. Selliseid hästi kuumi vanne tuleks teha nädalapäevad radikuliidi ja mitmesuguste närvipõletike korral. Ka podagra ja luuvalude puhul on saadud abi.
Südamehaigetel jätte südame piirkond vanniveest välja, teisisõnu teha istevanne.

Kommentaare ei ole